Најновије

СТИГЛИ У АЛ БУКАМАЛ ДА МОТРЕ НА АМЕРЕ: Ирачка паравојна формација ушла у Сирију (ВИДЕО)

Ирачке снаге Хашд ал-Шабија (Јединице народне мобилизације) ушле су у источну Сирију и појачале гранични град Ал Букамал (Абу Камал), јављају сиријске снаге.

Борци шиитског Хашд ал Шабија (Фото: Јутјуб)

Према извору САА, борци Хашд ал-Шабија присутни су на обе стране границе Ал Букамала. Он је додао да раде заједно са сиријском војском, Хезболахом и Иранском револуционарном гардом (ИРГЦ).

Хашд ал-Шаби тренутно има велико присуство дуж сиријско-ирачке границе; доказали су се као ефикасни у блокирању бораца Исламске државе да прелазе границу између две земље.

Ирачка група је такође одиграла важну улогу у паду Исламске државе у Ираку, посебно у граду Мосулу, док су се њихове трупе бориле против терористичке организације широм земље.

На тромеђи Јордана, Сирије и Ирака, југу Сирије и западном Ираку (у ал Анбару) примећене су протеклих дана велике америчке снаге, па се претпоставља да је највероватније то разлог доласка шиитских милиција како би осигурали иранске интересе услед текућег америчко-иранског заоштравања ситуације на Блиском истоку.

Израелски тенкови ушли у Сирију. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА