Најновије

ТИГРОВИ ПРЕДВОДЕ ЦЕЛУ ВОЈСКУ СИРИЈЕ У ОДЛУЧУЈУЋУ БИТКУ ЕПСКИХ РАЗМЕРА! Мапа све говори, напад на Идлиб само што није почео (МАПА/ВИДЕО)

Дуго очекивана битка за демилитаризовану зону у северозападној Сирији требала би почети наредних дана јер Сиријска арапска војска (САА) и њихови савезници покушавају да заузму ову област од снага милитаната.

Сухеил ал Хасан, командант сиријских Тигрова (Фото: Правда)

Према војном извору из владиног упоришта Мардеха, офанзиву сиријске војске предводиће њихове елитне снаге Тигрова, Четврта оклопна дивизија и Републиканска гарда. Поред ових дивизија сиријске војске, у овом нападу ће учествовати и Пети корпус, Националне снаге одбране (НДФ), Сиријска социјал-националистичка партија (ССНП) и 11. тенковска дивизија.

Мапа Идлиба и северне Хаме уочи дуго најављиване офанзиве Сиријске арапске војске и савезничких снага (Мапа: Southfront)

На челу одбране милитаната у северној Хами биће Национални ослободилачки фронт подржан од Турака, Хаџат Тахрир ал-Шам, Туркестанска исламска партија (Ујгури) и Џаиш ал-Иза.

Офанзива сиријске војске посебно ће се концентрисати на подручје демилитаризоване зоне у близини градова Мардех и Сукајлабија; они су били више пута под нападом џихадиста од имплементације ДМЗ 17. септембра 2018. године. Званични датум офанзиве није одређен; међутим, војни извор из Мардеха рекао је да би требало да почне у наредних неколико дана.

Свет је у шоку. Ким Џонг Ун испалио ракете. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА