Најновије

БИВШИ ИЗЕТБЕГОВИЋЕВ ТЕЛОХРАНИТЕЉ ЧИСТИ ТАЈНУ ПОЛИЦИЈУ: Осмица Србе снајпером убијао из забаве, а сад их малтретира!

Осман Мехмедагић Осмица, директор обавештајно-безбедносне агенције БиХ ОБА и ратни телохранитељ Алије Изетбеговића, који је, према сведочењу заштићеног сведока у Хагу, за време рата снајпером убијао Србе из забаве, сада прогони Србе из овог тела. Мехмедагић је крајем прошле године пензионисао Милоша Шавију, српског безбедњака, врсног професионалца са деценијама искуства и без мрље у каријери, јер није присуствовао седници Комисије за НАТО.

Алија Изетбеговић (Фото: јутјуб)

То што Шавија није присуствовао седници јер је од заменика директора Агенције Трифка Бухе добио три слободна дана због славе никога није интересовало. На поменутој седници Комисије за НАТО и без српских гласова усвојено је све што је требало. Решење о пензионисању експресно је уручено Шавији (иако не испуњава ни старосне услове, ни по годинама стажа), због чега је он и тужио агенцију. Овај случај ће свој епилог добити на суду, али је умногоме утицао на остале Србе у ОБА - да савију главу и ћуте.

Шавија је човек без грешке, без мрље у каријери. Оперативац је 37 година и сјајан колега. Није присуствовао седници Комисије за НАТО, јер је добио слободне дане због Никољдана. На тој седници у децембру је усвојен ГНП, али без гласова српских чланова. Осмица је то искористио да га склони. Остали Срби у агенцији ћуте, јер ако су Шавију макли, шта онда други да очекују - каже извор и додаје.

“Осмица спроводи план ућуткивања и чишћења Срба у ОБА. Срби имају неравноправан третман у ОБА, третирани су као грађани другог реда. Осмица их користи као декор да би показао мултинационалност.”

Извор наводи и да је Мехмедагић на Шавијино место поставио Србина који је у Сарајеву током рата био у Армији БИХ.

Шавија је жртва

Безбедносни стручњак Џевад Галијашевић каже за Курир да ОБА не припада држави БиХ, већ тврдом крилу СДА, те да је Шавија жртва радикалне верске струје.

“Та служба је приватна војска Бакира Изетбеговића. Осмица је склон радикализму, исламизму и тероризму, помиње се и у вези са ратним злочинима. Шавија је жртва једне радикалне верске струје која користи службу. Осмица је био присутан приликом злочина у Великом парку, није учинио ништа да се открију злочинци, убице. Ово је добар повод да РС размисли о активирању своје службе - каже Галијашевић и подсећа да се Мехмедагићево име доводи у везу и са ратним злочинима почињеним над колоном војника ЈНА у Добровољачкој улици.

Шавија – само су ми рекли: "Директор је љут"

Шавија у разговору каже да је, и поред слободних дана, имао намеру да оде на седницу, али су га магла и умор спречили да оде (из Бијељине) до Сарајева. Дан после седнице примио је позив из седишта агенције током ког му је саопштено да директор од њега тражи да поднесе захтев за пензионисање. У разговору са замеником агенције Бухом сазнао је да су у кабинету директора љути због његовог изостанка са састанка. Седам дана након поменуте седнице Комисије за НАТО он је експресно пензионисан.

“Нико ме званично није упозорио на испуњење услова за пензионисање. Нико од чланова Комисије за НАТО интеграциони процес српске националности није сносио никакве последице у својим институцијама због недоласка на седницу, а има их седам” - додаје он.

Мехмедагић се хвалио бројем убијених Срба

Заштићени хашки сведок КВ-568, који је у програму заштите српског правосуђа, рекао је пред Трибуналом (у суђењу Радовану Караџићу) да је шеф обавештајно-безбедносне агенције ОБА Осман Мехмедагић Осмица током рата убијао снајпером Србе у Сарајеву из садистичког задовољства и мржње. Мехмедагић је био некадашњи члан гарде Алије Изетбеговића, познате као "бисери". Хашки сведок га је описао као убицу без милости који је две године "сејао смрт по српској Грбавици и пуцао из зграда на Добрињи и са Ступа, а када се враћао у штаб, волео је да се хвали како је био успешан у убијању".

Осман “Осмица” Мехмедагић (Фото: јутјуб)

Преписка Шавије и шефице из ОБА

Јасмине Махић, шефице Канцеларије за сарадњу из ОБА, пред седницу Комисије за НАТО, сведочи о притиску којем је био изложен овај безбедњак.

“Не бих да вас ометам током славе. Па ме ви назовите мало касније да се договоримо за сутра ко би могао ићи с вама од мојих. И да видим да ли сте се чули с Алмом” - написала је Махићева Шавији, а онда неколико сати касније и:

“Само да јавим да ми је речено да сутра треба да будете на том састанку. Било кворума или не. Треба ли неко од мојих да иде с вама ради записника?”

Шавија јој је на то одговорио: "Јасмина, не треба нико. Комисија има секретара."

Дан касније, Махићева пише Шавији: "Морам вас замолити да напишете и извештај за генералног директора након састанка данас у 11.

Да ли сте стигли да се чујемо?", као и мало касније: "Јавите се, хитно је."

О томе шта су уствари Шиптари обележавали прошле недеље када су “славили слободу”, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА