Најновије

БРУКА НА РТС: Одвојили Космет од Србије!

Радио-телевизија Србије, као и сви други емитери у Европи који су купили право на емитовање Европског првенства у кошарци за жене, добила је пакет шпица, џинглова и осталог промо-материјала за овај шампионат од Фибе.

Слика која се појавила на РТС током утакмице Србија - Белорусија (Фото: Твитер)

Емитери су у обавези да емитују само тај промо-материјал, али РТС неће емитовати материјале у којима се налази мапа Србије без територије Косова и Метохије.

Материјал у коме су представљени градови домаћини Европског првенства у кошарци се иначе налазе и на званичном Фибином сајту.

У синоћњем преносу утакмице Србија - Белорусија, због нестанка струје у Зрењанину, више пута је дошло до прекида у достави сигнала од стране шпанске продукције која производи и проследује сигнал Евровизији и свим емитерима, а коју је ангажовала Фиба.

Током тих прекида, грешком је емитован један кадар промо-материјала у коме се видела графика Србије без Косова и Метохије.

Иако је самопроглашена дрЖава Косово чланица Фибе, РТС током овог Шампионата неће пуштати промо-материјале који су за нашу земљу неприхватљиви, наведено је у саопштењу јавног сервиса.

Прочитајте ОВДЕ зашто Шиптари овде не смеју да копају.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА