Најновије

У ЦРНОЈ ГОРИ НЕМА КРАЈА МРЖЊИ ПРЕМА СРБИМА: Српским ученицима стављају нож под грло!

К. П. (14), ученица осмог разреда ОШ "Драгиша Ивановић" у Подгорици затрована Миловом пропагандом, претила да ће заклати вршњакињу Ј. П. само зато што је Српкиња! Малтретирала и друге српске ђаке, а наставници све то мирно посматрали!

Милогорци у Црној Гори (Фото: Јутјуб)

Српски ђаци у црногорским школама на мети су невиђене тортуре својих вршњака и наставника задојених пропагандом Мила Ђукановића! У ОШ "Драгиша Ивановић" у Подгорици, ученица К. П. (14), затрована мржњом према свему што је српско, ставила је нож под грло школској другарици Ј. П. само зато што је Српкиња.

Ова ученица месецима малтретира и друге ђаке српске националности, пева им усташке песме, пише им и узвикује фашистичке пароле, док наставници у овој школи све то мирно посматрају, а неки чак и одобравају!

Туче, прети, вређа...

Према речима Информеровог саговорника упознатог са овим догађајима, случај у ОШ "Драгиша Ивановић" је само један у низу напада на српске ђаке у подгоричким школама.

- Ужасни инциденти који се већ месецима дешавају у ОШ "Драгиша Ивановић" само су један у мору примера са чим се све суочавају српски ђаци у Подгорици и другим црногорским градовима. Све је у овој школи почело када је ученица осмог разреда К. П. испред зборница провоцирала српске ученике певајући им најгоре усташке песме, међу којима и "Чавоглаве" Марка Перковића Томпсона, која отворено говори о клању Срба. Наставници ове школе су све то слушали, а некима је чак било и симпатично - каже наш саговорник и додаје да је то био окидач за тортуру коју су српски ђаци претрпели у овој школи:

- Када је К. П. видела да јој нико ништа не може и да наставници на њену мржњу према свему што је српско гледају чак и са симпатијама, прешла је и на физичке нападе. Једног дана дошла је са ножем у школу, насред часа ставила га је под грло вршњакињи Ј. П. и рекла јој да ће је заклати само зато што је Српкиња. Наставница је овај случај пријавила органима школе, али је К. П. прошла без икакве казне.

Након овог страшног напада, К. П се још више осилила и у неколико наврата физички и вербално напала српске ученике.

- Неколико дана после напада ножем, четворицу српских ученика је крвнички ударала рукама и ногама. Ђаку Д. Ђ. пришла је и рекла: "Видећеш ти, Србине, шта те чека." У школу је доносила и импровизоване летке, руком писане, које је делила по разреду, а на којима пише: "Марш, Срби, напоље. Црном Гором управљају Хрвати." Коначно, у петак, приликом доделе сведочанстава, у учионицу је унела хрватску заставу са шаховницом и почела да виче: "Посе*ем вам се на ваш Видовдан." Нико од наставника на то није реаговао - каже наш саговорник.

Прекините тортуру

Миодраг Линта, председник Одбора за дијаспору и Србе у региону, наводи да је напад на српске ђаке у Подгорици скандалозан, поготово ако се зна да су у питању деца у основној школи.

- Та деца могу да имају највише 14 година и зато је ово посебно трагичан и несрећан догађај. Све је то последица дугогодишње антисрпске политике, као и кампање у јавности и медијима против нашег народа. Срби се називају окупаторима и другим најнегативнијим и погрдним називима. Ово је резултат несхватљиве антисрпске кампање. Сви надлежни у Црној Гори требало би да преузму одговорност и утичу на то да се ова тортура заустави. Треба инсистирати на томе да је Црна Гора мултиетничка држава - истиче Линта.

И аналитичар Драгомир Анђелковић наводи да је српски народ у Црној Гори изложен невиђеној дискриминацији и шиканирању.

- Мислим да је тренутно наш народ у Црној Гори више угрожен него у Хрватској и на Косову. Ето до чега су довеле црногорске власти. Србија због свега овога треба да покрене питање својих права у овој земљи у међународним институцијама, јер Црна Гора крши људска и демократска права - закључује Анђелковић.

Продавнице на КиМ престају да раде од понедељка! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА