Најновије

Шиптари планирају напад после ког српска војска мора на Косово! Шешељеве речи ће заболети Харадинаја и Тачија!

Председник СРС Војислав Шешељ сматра да "Албанци нису сами извели акцију и да су добили подршку неког врло јаког са Запада".

Илустрација (Фото: Јутјуб/ Правда)

Говорећи о седници Скупштине Србије о Косову и Метохији Шешељ каже да су посланици СРС било добро спремљени за седницу.

- Добро је што је та седница одржана. У погледу коришћења времена требало су мало равноправнији да буду опозициони посланици и председник републике, али, не жалим се, имали смо могућност да кажемо углавном све што смо хтели. Нисмо се устручавали да изнесемо критике, а свака критика била је аргументована. Посланици СРС били су добро спремљени за седницу - изјавио је председник СРС.

Лидер радикала истиче да део опозиције бојкотује парламент јер се понашају "као муве без главе".

- Не знају шта раде, понашају се као муве без главе. То им је била идеална прилика да кажу све што имају, да критикују, предлажу... Овако се већ јавност навикава на чињеницу да њих уопште и нема - сматра Шешељ. 

Говорећи о упаду јединица РОСУ на север Косова, Шешељ каже да ће то Албанци радити и убудуће.

- Био је то одговор на оно што смо ми посланици и председник говорили у Скупштини. Могло се очекивати тако нешто и то ће Албанци и убудуће да раде. Једном ће наша држава морати да реагује. Ако нису сад до краја реаговали, они су подигли сада војску и полицију, али неки следећи пут ће морати да их пошаљу тамо. Ово поприма све веће размере, туку Србе, сад су и једног Руса пребили, хапсе српске полицајце, којима Албанци свашта пакују. Рекао сам - морају наша војска и полиција да уђу у сва места где Срби живе на Косову, не само у четири северне општине и да штите све Србе који су тамо. Тамо треба да остану и Срби и војска и полиција. Наша влада треба да захтева од руске и кинеске владе да се њихове снаге укључе у снаге Кфора и да се тако успостави нека равнотежа на Косову, зашто то наша влада оклева то треба питати и Владу и председника републике - каже лидер радикала.

Председник СРС је рекао да је реакција ЕУ била "млака и никаква, као и увек".

САД су беспомоћне пред руском ракетом "Сармат". Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА