Најновије

Претње смрћу Салвинију довеле до „украјинске“ неонацистичке групе са ракетом ваздух-ваздух! (ВИДЕО)

Заменик италијанског премијера Матео Салвини изјавио је да је истрага о завери "украјинске групе" да га убију била оно што је довело до велике заплене оружја, укључујући ракету ваздух-ваздух, оружје, као и неонацистичке сувенире, од стране италијанске полиције ове седмице.

Ракета пронађена код групе (Фото: Јутјуб)

Говорећи у Ђенови, Салвини је изјавио за медије да су га италијанске тајне службе упозориле на украјинску групу која је планирала покушај његове ликвидације и да је на то "упозорио" полицију.

"То је била једна од неколико претњи смрћу које су ми стизале сваки дан", изјавио је он, преноси италијанска новинска агенција АНСА. 

Рекао је да је сретан што је претња "послужила за откривање арсенала неких лудака".

Италијанска полиција је саопштила у понедељак да је од неонацистичке банде која је деловала у северној Италији запленила оружје, укључујући и ракету ваздух-ваздух. У саопштењу полиције наводи се да се та група борила против снага ДНР-а и ЛНР-а у Донбасу. Међутим, то саопштење је касније измењено, да би се саопштило да се ради о екстремистиима који су "учествовали у оружаном сукобу" у Украјини, не наводећи страну.

Западни медији имали су испуњен дан вестима, а који су одмах повезали неонацистичку банду са оним, како су навели, "сепаратистима подржаним од стране Русије", очигледно погрешно цитиравши првобитно саопштење полиције која је навела супротно.

Испоставило се да је међу тројицом ухапшених током претреса био Фабио Дел Беђиоло, бивши инспектор граничне полиције који је учествовао на изборима Сената у име неофашистичке странке Форц Нуова 2001. године, пренелеи су италијански медији.

Полиција је пронашла јуришне пушке, митраљезе, бајонете, пиштоље, сачмарице и нацистичке симболе, као и ракету, коју је група наводно добила из Катара, те да је наводно намеравала да је прода.

Прочитајте ОВДЕ где то Амери крију нуклеарно оружје по Европи.

Извор: vostok. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА