Најновије

ВУКАДИНОВИЋ: Ово су сакрили! Макрон направио скандал усред Београда и понизио Србију! Ево шта је рекао (ВИДЕО)

Ниједне дневне новине у Србији нису забележиле изјаву француског председника Емануела Макрона, који је рекао да су Србија и Косово европске државе и да ми треба да помогнемо да то постане реалност, а није реаговао ни државни врх, упозорио је данас независни посланик Ђорђе Вукадиновић.

Макрон (Фото: Министарство одбране Србије)

Новине те речи Макрона то нису пренеле вероватно у жељи да се не наруше добри односи и позитивна атмосфера у вези с посетом. Та врста аутоцензуре и медија и државног врха је изузетно штетна и контрапродуктивна, констатовао је Вукадиновић на седници Скупштине Србије.

Он је поставио питање Министарству спољних послова зашто није реаговало и „љубазно и учтиво“ скренуло пажњу француском амбасадору да „Косово није сусед Србије“, јер је таквом „инцидентном“ изјавом нарушена добра атмосфера посете.

Србија је током посете Макрона, сматра Вукадиновић, требало да има барем мрву националног достојанства и самопоштовања, јер се треба присетити какав је третман имао председник Србије током обележавања годишњице завршетка Првог светског рата у новембру у Паризу.

Он је истакао да је Макрон, уместо да искористи прилику за извињење због тога, говорио како су Косово и Србија две државе и у том контексту говорио и о односима Француске и Немачке, као земаља суседа.

Путиномрзац стигао у Србију! А шта му је циљ прочитајте ОВДЕ.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА