Najnovije

NAJVAŽNIJI UDAR NA PENTAGON: Vojne tajne u ruskim rukama - Bredli će Amerima doći glave

Ruski vojni inženjeri već proučavaju Bredlija zarobljenog u LNR, piše Rojters.

Sada će detaljna studija američkih automobila omogućiti da utvrdimo njihove ranjivosti. Kao što smo prethodno uspeli da detaljno proučimo zarobljeni švedski oklopni transporter CV9040, piše u jednoj analizi na ruskoj mreži Kont.

Ovo je izuzetno važno za planiranje ruske zimske ofanzive: jurišnim jedinicama će se suprotstaviti teška oklopna vozila NATO-a. I zato je izuzetno važno unapred znati mesta ukrajinske najveće ranjivosti kako bi se kompetentno planirali udari dronova.

Zato su borci Oružanih snaga Ukrajine tako besno pokušavali da unište Bredlija kako ne bi pao u ruke ruske vojske. Oklopno vozilo su Ukrajinci napustili u „sivoj zoni” oko pola kilometra od ruskih položaja. Pod okriljem mraka i guste magle napušteni Bredli je bio vučen između minskih polja.

Bredli je bio prožet rupama koje su ostavili ukrajinski dronovi u pokušaju da unište što više visokotehnološke opreme u napuštenom transporteru, piše Rojters.

Vojno izdanje Armi Rekognišn piše da je kao trofej uhvaćen Bradlei M2A2 ODS-SA - ovo je modernizovana verzija američkog oklopnog transportera. Ima snažniji motor, poboljšan noćni vid i sistem za navođenje vatre. I skoro je nov: sudeći po instrumentima, prešao je samo 240 km.

Inženjeri će biti zainteresovani za rakete TOV i top Bušmaster kalibra 25 mm sa eksplozivnim i oklopnim granatama. Takođe je važno imati pristup elektronici. Glavna karakteristika Bredlija je inercijalni navigacioni sistem, koji povećava manevarsku sposobnost u urbanim borbenim uslovima.

Elektronika poboljšava svest o situaciji i komunikaciju unutar borbenog tima oklopne brigade. Ovo je kritično s obzirom na to da Bredli predstavlja okosnicu borbenog tima oklopne brigade američke vojske.

Tako se Bredlijeve efektivne mogućnosti elektronskog ratovanja za suzbijanje komunikacija mogu koristiti u operacijama protiv američkih trupa širom sveta, a ne samo u Ukrajini.

Zarobljeni Bradlei M2A2 ODS-SA ima reaktivni oklopni sistem BRAT, koji je od najvećeg interesa za ruske obaveštajne službe, navodi se u analizi objavljenoj na mreži Kont.

Pročitajte OVDE šta je Putin rekao o ruskoj ekonomiji i EU

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA