Најновије

Фармацеути ово скривају као змија ноге: Ова трава може убити ћелије рака за 48 сати

Група научника са канадскога Универзитета Виндзор је 2009. почела да истражује различите траве у сврху лечења рака. Све је почело када је један онколог приметио занимљиву везу код пацијената оболелих од рака, а реч је о – маслачку.

Маслачак (Фото: pixabay. com)

Током свог рада, др Памела Овадје открила је невероватна антиканцерогена својства маслачка. 

“Један онколог који је сарађивао са нама открио нам је невероватно побољшање код пацијента који је свакодневно пио чај од корена маслачка. Одмах смо почели да истражујемо  овај чај да бисмо видели како други пацијенти реагују на њега, али смо били прилично скептични”, испричала је она.

“Размишљала сам о томе да маслачак расте свуда и да, ако уопште постоји нешто добро у њему, људи би то одавно открили”, присећа се Овадје.

Почели су са истраживањем и испитивањем деловања на пацијентима, и сви до једног су били шокирани!

“Откако смо започели овај пројекат, успели смо да извучемо екстракт корена маслачка и применимо га на различите врсте људског рака у лабораторији. Опажали смо његову ефикасност против ћелија леукемије, рака дебелог црева и гуштераче, као и хроничне меломоноцитне леукемије.

Открили смо да корен маслачка веома снажно делује на њих, без оштећења здравих ћелија. Штавише, студије су потврдиле ефикасност код мишева којима су пресађене људске канцерогене ћелије, објаснила је лекарка Овадје.

Екстракт корена маслачка одобрен је за тестирање на људима почетком 2015. године, а сада је у првој фази истраживања у лечењу терминалне фазе рака крви, попут леукемије и лимфома.

Вођа читавог пројекта, др Сијарам Пандеј, хемичар и биохемичар са истог универзитета, такође тврди да екстракт корена маслачка има веома добар потенцијал за убијање ћелија рака, и то за свега 48 сати.

Како екстракт функционише?

Екстракт маслачка и његов корен узрокују апоптозу канцерогених ћелија, односно њену програмирану смрт, што је уствари природан процес одстрањивања ћелија из тела када оне организму нису потребне. Другим речима, екстракт практично изазива “самоубиство” ћелија рака, без икаквог ефекта на здраве ћелије, као што је случај са хемотерапијом.

Важно је напоменути и да је за лечење потребна већа концентрација екстракта него што је тренутно дозвољено за употребу.

Иако је још у фази истраживања, научници тврде да би екстракт маслачка и његовог корена могли да представљају будућност у лечењу рака, пише HealthyDefinition. com.

Потопите врхове прстију у хладну воду и за само 30 секунди сазнајте да ли сте здрави! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: novi-svjetski-poredak. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА