Најновије

СПАСИЛИ СЕ СИГУРНЕ СМРТИ! Окружени Талибанима, мислили су да је све готово! А онда се појавио руски хеликоптер... (ВИДЕО)

На интернет мрежи се појавио видео снимак на коме се види евакуација америчке групе специјалаца, која се нашла под ватром талибанских формација. У овој операцији је америчким снагама хитно упућен војно-транспортни хеликоптер руског порекла Ми-17В-5 који је евакуисао групу војника којима је претила сигурна смрт.

Руски војно-транспортни хеликоптер Ми-17В-5 (Фото: јутјуб)

Прошли месец се може окарактерисати као један од најтежих периода у новијој историји америчких специјалних јединица. У периоду од 24-30 јуна су погинула три припадника америчких „зелених беретки“ из састава 10 и 3. групе Команде за специјалне операције САД. Елитне јединице Војске САД су у овим операцијама учествовале у садејству са елементима противдиверзионих јединица, групом плаћеника и специјалним јединицама афганистанске армије.

Претпрљени губици су последица серије изненадних сукоба који су се десили на простору целог Авганистана. Највећи број ватрених контаката је регистрован у провинцијама Урузган и Хост, где су и погинули амерички специјалци.

Ми-17В-5 представља савремени вишенаменски војно-транспортни хеликоптер намењен превозу људства, а такође и терета, и то како у простору унутар кабине тако и на спољним носачима. Поред тога овај хеликоптер може да се примени и у класичним борбеним мисијама, јер је оспособљен да носи и убојна средства. Летелицом управља 3 члана посаде. Његова укупна носивост износи и до 4,500 кг терета. Може да транспортује до 36 путника, или 24 војника са пуном ратном опремом. Такође, у операцијама евакуације рањеника на носилима, може да прими до 12 тешко повређених војника.

Погонска група се састоји из два турбо-елисна мотора Климов ВК-2500 који генеришу излазну снагу од 2700кс. Ови мотори обезбеђују да хеликоптер под пуним теретом достигне брзину од 262 км/ч. Капацитет резервоара и економичност мотора омогућавају хеликоптеру практични долет и до 700км.

Ови хеликоптери се налазе у наоружању 890. мешовите ескадриле „Пегази“, која се налази у саставу 204.ваздухопловне базе која је базирана на аеродрому Батајница.

Погледајте ОВДЕ снимак како је сиријска војска открила тајно наоружање џихадиста.

Извор: bog-rata. com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА