Најновије

НОВИ ИНЦИДЕНТ КОД СЕВЕРНЕ КОРЕЈЕ: Пјонгјанг заробио руски брод, Москва тражи ослобађање својих држављана

Северна Кореја задржала је прошле недеље руски рибарски брод са 15 руских и два јужнокорејска држављана због кршења правила уласка на територију те земље, саопштила је руска амбасада у Северној Кореји.

Илустрација (Фото: РИА)

Напорима руских дипломата у Пјонгјангу на ослобађању приведених придружила се и влада руског региона Сахалин на руском Далеком истоку.

"Релевантне власти сада разматрају то питање. Као прво, важно је осигурати безбедност посаде у којој су и три становника Сахалинског региона. Даћемо све од себе да решимо проблем што пре и што боље", рекао је гувернер Сахалина Сергеј Будкин.

Брод је пловио од Јужне Кореје према Јапанском мору, преноси ТАСС.

"Тренутно истражујемо околности инцидента. Руска амбасада остаје у сталном контакту са севернокорејским властима и рукводством Северноисточне компаније за риболов (власника брода). Амбасада предузима све неопходне мере за решење ситуације у најкраћем времену", навела је амбасада у саопштењу.

Севернокорејско министарство спољних послова саопштило је да је посада приведена због "кршења правила улаза и останка на територији Северне Кореје".

Власник брода саопштио је да је брод задржан пошто је прешао "у неку зону 50 миља".

"Није познато која је то зона. Не може се пронаћи ни на једној мапи. Нико не зна одакле потиче, нико не може да објасни", рекао је извор.

Неочекивани обрт у дијалогу Београда и Приштине. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА