Најновије

ПАКАО КОД ЕУФРАТА: Бомбашки напади у четири града! Турци поново оптужили Курде за масакр (ВИДЕО)

Четири снажне експлозије потресле су градове Азаз, Ал-Баб, Тал Батал и Гандуру у подручју Еуфрата у Сирији.

Још један бомбашки напад у Сирији (Фото: Јутјуб)

Према писању локалних медија ови напади су координирани, а том приликом убијено је најмање два цивила, док је 25 рањено. Број жртава би могао да се повећа у наредним сатима, пошто има доста тешко повређених.

Напад је изведен у стамбеним насељима у ова четири града и у близини услужних и здравствених центара. 

Према речима очекиваца, непознати нападачи су се појавили на моторима и бацили су бомбе, које су направиле огромну штету у овим градовима и однеле цивилне жртве.

До сада нико још није преузео одговорност за ове нападе, а опозициони активисти у Сирији тврде да се највероватније ради о снагама Курда. Такође, и турски извори наводе да су Курди извели напад.

Слични бомбашки напади изведени су честа појава у овој области, а до сада су Курди преузимали одговорност.

Напад је уследио само два дана пошто се турски министар одбране Хулуси Акар састао са војним званичницима како би размотрили могућу офанзиву источно од Еуфрата у Сирији.

Састанак је одржан дан након што је Турска рекла како ће покренути офанзиву уколико се са САД не реализира договор о планираној „сигурној зони“ у Сирији.

Операцију, која би била трећи турски војни упад у Сирију у три године, први је раније ове године најавио турски председник Реџеп Тајип Ердоган.

Након објаве председника САД-а Доналда Трумпа о повлачењу америчких војника са севера Сирије, два савезника из НАТО-а су се договорила да створе сигурну зону у Сирији дуж североисточне границе те државе са Турском у којој не би било курдске милиције.

Курдска милиција била је главни савезник САД-а у Сирији током борби против оружане групе Исламске државе, али је Турска сматра терористичком организацијом.

Прочитајте ОВДЕ како трају борбе за Триполи.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА