Најновије

ОГЛАСИО СЕ И ПОРФИРИЈЕ: Нема потреса у СПЦ! Унутар Цркве не води се борба за трон патријарха! То су манипулације!

Митрополит загребачко-љубљански Порфирије одбацио је као "манипулације" и "гласине неутемељене на чињеницама" тврдње да се унутар Српске православне цркве води борба за трон патријарха те да га једна струја настоји устоличити као будућег поглавара СПЦ.

Митрополит загребачко-љубљански Порфирије (Фото: Јутјуб)

Порфирије је рекао да је текст “најобичнија манипулација, од А до Ш".

Он је навео да у у таквом писању не види ни разлог, ни повод, "нити разумем потребу да се јавност бави гласинама које немају утемељења у чињеницама. Не знам у чијем је то интересу", рекао митрополит Порфирије за Хину.

"Верујем да постоје различити појединачни и други интереси и унутар Српске православне цркве и на политичкој сцени, али ја нити јесам нити желим бити део тих кругова. Знам шта је мој посао и које су моје духовне и људске обавезе. Тако сам се понашао досад, тако ће бити и убудуће, што год неко писао или мислио, спомињући моје име у било којем контексту", рекао је митрополит.

Он је поновио оцену да је реч о манипулисању гласинама, без веродостојности и чињеница.

"Дакле, реч је о најобичнијем манипулисању гласинама, а не о изворима у чију се веродостојност и поузданост може уздати иједан здравомислећи читаоц дневне штампе и интернет портала, и уопште медија - ових и оваквих какви су данас", оценио је митрополит Порфирије Перић.

Према писању "Блица", напади на поједине епископе део су машинерије коју је покренула група владика предвођена Иринејом бачким у намери да се ослабе сви утицајни архијереји и тиме створи простор да будући патријарх буде митрополит загребачко-љубљански Порфирије.

Лист је навео да је "борба за трон" и то за живота патријарха Иринеја почела, а да је у трци за сада само једна струја.

Прочитајте ОВДЕ наводне приче о смени патријарха Иринеја.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА