Најновије

ГОСПОДАР КОСОВА УЈЕО ЗА СРЦЕ ХАРАДИНАЈА: Ово је његова одлука

Тзв. председник Скупштине Косова и лидер Демократске партије Косова Кадри Весељи затражио је распуштање Скупштине и одређивање датума одржавања избора.

Кадри Весељи (Фото: Јутјуб)

"Време је за доношење одлука. Позвао сам своје колеге из политичких странака да се окупе у Скупштини, да се договоримо о распуштању парламента, а требало би да се договоримо и о датуму избора“, рекао је Весељи за РТК, после састанка Управног већа ДПК.

Према његовим речима, постоје две опције за заказивање избора - састанак политичких странака са председником Косова и одлука Скупштине о њеном распуштању.

Весељи је рекао да ће преузети иницијативу, што је и његова уставна одговорност, да сазове седницу Скупштине, на којој би требало двотрећинском већином да буде донета одлука о њеном распуштању.

У вези са позивом одлазећег тзв. премијера Рамуша Харадинаја политичким странкама на консултације, Весељи је рекао да се неће одазвати, наводећи да је оставка била жеља премијера.

"Прећи ћемо на изборни процес. Грађани су ти који дају Влади мандат. У овом изборном процесу имаћемо позитиван исход за ДПК. Косово има институције, нема потребе за стварањем конфузије. Избори су неизбежни", поручио је Весељи.

Џонсон већ има свој тим за Косово! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА