Најновије

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВ ДОКУМЕНТ: Британце очекује пакао ако се не постигне договор о Брегзиту! Острву прети глад, несташица...

Ако Лондон и Брисел не буду постигли договор о Брегзиту Уједињено Краљевство ће се суочити са несташицама хране, горива и лекова, пише Сандеј тајмс, позивајући се на процурели документ владе.

Британци протестују против Брегзита (Фото: Јутјуб)

У поверљивом документу британске владе наводе се процене последица које би могле да настану у случају да не буде постигнут договор о Брегзиту.

Поред несташице хране, горива и лекова, у Краљевству би могли да се суоче и са "тврдом" границом са Ирском, пише у документу.

Документ показује и да 85 одсто камиона можда неће бити спремно за француске царинике, што ће довести до хаоса на лукама. Могуће је да ће бити потребно и до три месеца да се саобраћај поправи.

Британски лист наводи да прогнозе владиног кабинета, под шифрованим називом "Јелоухамер" не представљају најгори могући сценарио, већ највероватније последице.

Сандеј тајмс је причу објавио уочи првих разговора премијера Бориса Џонсона са државама ЕУ, у којима ће затражити да се постигне нови споразум.

Прочитајте ОВДЕ када ће Русија поставити ракете у Европи и Азији.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА