Најновије

МИЛОВИ ЦРНОГОРСКИ БАТИНАШИ СПРЕЧИЛИ БОЖИЈУ СЛУЖБУ: На Преображење затворили улаз у православни храм!

Управа полиције је и ове године забранила свештенству Митрополије црногорско-приморске и верницима да на Преображење у цркви посвећеној овом празнику на Ивановим коритима служе литургију поводом славе тог храма, наводи се на сајту Митрополије.

Митрополит Амфилохије (Фото: spc.rs)

Из Митрополије је саопштено да је незапамћено да се данас у савременој Црној Гори забрањују богослужења и то у храму који је својина Митрополије црногорско-приморске.

- Јаке полицијске снаге (више од 15 полицајаца и интервентна возила) које су биле распоређене око Цркве Преображења на Ивановим коритима онемогућиле су свештенству Митрополије црногорско-приморске (протојереју-ставрофору Гојку Перовићу, протојереју-ставрофору Обрену Јовановићу и  ђакону Душану Биговићу, као и Рајку Радусиновићу, председнику Црквене општине Цетиње) да уђе у овај свети храм подно Ловћена - наводи се на сајту МЦП.  

Полиција је, истиче се, поступала по решењу Министарства унутрашњих послова које је забранило одржавање службе, иако је, како се наводи, Митрополија црногорско-приморска уредно пријавила њено одржавање и правни тим Митрополије на ово решење уложило жалбу Управном суду, на коју, како су рекли, није добијен одговор.  

- На Преображење вековима се служила Света служба Божија у овом светом храму на Ивановим коритима, те вишегодишње забране молитвеног сабирања представљају незаконито поступање и поигравање са најдубљим осећањима православних верника - наводи се на сајту Митрополије, у којој се надају да ће - ипак преовладати разум - и да ће догодине Преображење моћи да се литургијски прослави и на Ивановим коритима - како доликује и како је то било вековима - поручили су. 

- Управа полиције већ годинама незаконитим решењима забрањује богослужење у Цркви Светог Преображења Господњег на Ивановим коритима - наводи се на сајту Митрополије.

Овај српски град је најчуванија светска тајна! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vijesti.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА