Најновије

ПУТИНА У ФРАНЦУСКОЈ ДОЧЕКАЛИ КАО ПРЕДСЕДНИКА! Макрон посредује између Русије и ЕУ! Ево које теме су у фокусу! (ВИДЕО)

Руски председник Владимир Путин допутовао је данас у Француску, где ће са француским колегом Емануелом Макроном разговарати о највећим светским кризама, укључујући ситуације у Украјини, Ирану и Сирији, и покушати да побољшају односе Москве и ЕУ.

Владимир Путин долази у Француску (Фото: kremlin.ru)

Авион са Путином слетео је у Марсељ, одакле ће хеликоптером бити пребачен у летњу резиденцију франсуког председника, дворац Форт Брегансон на Азурној обали.

У том здању ће, први пут у историји, бити одржани разговори председника Русије и Француске, преноси Тасс.

Макрон је позвао Путина у посету само неколико дана пре почетка самита Г7 у француском граду Бијарицу, којем би требало да присуствује и амерички председник Доналд Трамп. 

Кремљ је саопштио да ће у фокусу састанка бити украјинска криза и изгледи за спровођење активности у оквиру Нормандијског формата.

Руски лист Известија наводи да, када је реч о Украјини, и Москва и Париз схватају да је потребно наставити с применом споразума из Минска.

Француска председава ове године групом седам индустријализованих земаља света, коју чине још Велика Британија, Канада, Немачка, Италија и Јапан, док је Русија избачена из групе након што је припојила Крим 2014. године. 

АП наводи да Макрон планира да исходе сусрета са Путином подели са другим светским лидерима у Бијарцу, у периоду од 24. до 26. августа. 

Орбан и Меркелова закопали ратне секире! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА