Најновије

СИРИЈСКИ АВИОНИ БОМБАРДОВАЛИ ТУРСКУ ВОЈСКУ! Ердоган шаље помоћ џихадистима! Асадове дивизије газе без милости! Све очи упрте у Путина!

Сиријске ваздухопловне снаге (СyААФ) јутрос су бомбардовале милитанте у јужном Идлибу у моменту када турска војска шаље конвој према граду Кан Шејкуну. Током напада, међутим, сиријске ваздухопловне снаге умало су погодиле турски војни конвој који је пролазио тим подручјем.

Сиријски авиони бомбардују турски конвој (Фото: Јутјуб)

Подржана руским ваздушним нападима, Сиријска арапска војска јутрос је, како се извештава, ушла у западни сектор Кан Шејкуна после жестоке размене ватре с џихадистима Хаџат Тахрир ал-Шама.

Према војном извору у оближњој Хами, Сиријска арапска војска непрестано напредује ка западној и северозападној оси Кан Шејкуна, упркос снажном отпору џихадистичких снага.

Ако би сиријска војска успела да преузме контролу над Кан Шејкуном, то би био велики ударац џихадистима у јужном Идлибу, будући да сам град служи као кључна тачка на њиховом путу снабдевања из града Идлиба.

У исто време, џихадисти су послали велики број појачања у јужну област провинције Идлиб да помогну у одбрани града и ове регије.

Међу појачањима је било неколико јединица из Националног ослободилачког фронта (НЛФ) које подржава Турска, а који су претходно распоређени у региону Африн у северозападном делу провинције Алепо.

Недавна заостајања милитаната у јужном Идлибу натерала су турску војску да предузме мере у настојању да заустави напредовање сиријске војске.

Према прелиминарним извештајима из Идлиба, турска војска је стигла је у Кан Шејкун након што је јутрос у град послала два конвоја. Извештаји тврде да је турска војска већ започела успостављање осматрачнице у делу Дахрет Нимра у Кан Шејкуну.

Овим потезом турска војска настоји да заустави напредовање Сиријске арапске војске у Кан Шејкуну и спаси снаге милитаната које нису у стању да задрже своју позицију у јужном Идлибу.

Од почетка августа, џихадисти су изгубили велики део територије у северној Хами и јужном Идлибу што је подстакло сиријску војску да покуша први пут да заузме стратешки град Кан Шејкун, што би био не само удар на милитанте, већ и на турске оружане снаге.

Локација Кан Шејкуна дуж аутопута Хама-Идлиб чини његово заузимање високим приоритетом Врховне команде сиријске војске; подједнако је важан за милитанте, који се ослањају на овај пут, како би поново могли да снабдевају своје борце у северној Хами.

Прочитајте ОВДЕ да ли је близу крај рата.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА