Најновије

ЦРНОГОРСКИ МИНИСТАР СЕ ПОТПУНО ПОГУБИО: Сад му не смета Георгиев и "Тамо далеко"!

Министар културе Црне Горе Александар Богдановић појаснио је да му не смета Владо Георгиев и песма „Тамо далеко“, али није рекао шта му је то засметало на концерту на Канли кули у Херцег Новом.

Владо Георгиев у Херцег Новом (Фото: Јутјуб)

На концерту за Космет пре десетак дана у том граду извођене су српске родољубиве песме, посебно о Косову и Метохији, а вијориле су се и српске тробојке.

“Министарство културе ће у року од два месеца поднети пријаву због вређања државних симбола на Канли Кули у Херцег Новом, али она неће бити поднета због наступа Влада Гергијева, већ других извођача. Пријава ће бити поднета надлежним органима у законском року. Правно утемељење управо је кршење законских норми. Како смо протеклих дана сведочили разним (зло)намерним наводима, а да би избегли даље нејасноће - наглашавамо да Министарство културе није реаговало поводом песме “Тамо далеко”. У питању је, очито, замена теза – јер организатори јако добро знају да на Канли кули те вечери није наступио само један извођач, а отуд и које су песме биле на репертоару других музичара”, појаснио је Богдановић.

Очигледно да је Богдановић добио сугестије да се не брука и да не прогони једног певача и једну песму, односно Влада Георгиева и „Тамо далеко“, па ће бити прави циркус и смејурија како ће одабрати и по којем критеријуму остале извођаче које ће оптужити за противуставно деловање.

Поред Георгиева те вечери наступили су Ивана Жигон и “Косовски божури”, “Група 357”, Дивна Љубојевић, Трубачки оркестар Марка Глигоријевића и Даница Црногорчевић. 

Прочитајте ОВДЕ ко је ухапшен у Црној Гори због повезаности са кумом Душка Кнежевића.

Извор: Ин4с

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА