Најновије

ИЗРАЕЛ НЕ МОЖЕ ВИШЕ ДА СЕ КРИЈЕ! Чак и Америка потврдила: Криви су за напад у Ираку!

Израел је извео "неколико напада последњих дана" у Ираку, укључујући напад 19. јула северно од Багдада, који је циљао базу коју је наводно користио ирански револуционарни гардијски корпус "за преношење оружја у Сирију" - то је потврдио за "New York Times" високи амерички званичник.

бенјамин Нетанјаху (Фото: јутјуб)

Један од извора рекао је да Израел "гура границе" с наводним ударима на Ирак и да јеврејска држава ризикује "повлачење војске Сједињених Држава из Ирака".

Нетанјаху наговештава да би Израел могао да изведе нападе у Ираку

Тврдње су уследиле након што је израелски премијер Бењамин Нетанјаху наговестио да је његова земља укључена у најновије нападе на складишта муниције у Ираку, која припадају “Сили народне мобилизације” састављеним већином од шиитских муслимана.

„Делујемо не само ако је потребно, већ глумимо у многим позориштима против државе која нас жели уништити. Очигледно сам дао безбедносним снагама наредбу и оперативну слободу да учине оно што је неопходно како би Иран могао да поремети ове завере. И очигледно сам такође водио, и на многе начине и даље водим, глобални напор против Ирана “, рекао је Нетанјаху за израелску мрежу “Channel 9” на руском језику, на питање да ли Израел делује у Ираку одговорио је “ако је потребно”.

Обећао је да неће имунитету Техерану дати “нигде”, описујући Исламску Државу као земљу која „покушава свугде да успостави базе против нас, укључујући сам Иран, Либанон, Сирију, Ирак и Јемен“.

Изјава је уследила након још једне експлозије која је у уторак погодила складиште муниције смештено северно од ирачке престонице Багдад, четврти такав напад на “Силу народне мобилизације” од јула. СНМ је тврдио да су израелске беспилотне летелице извршили напад, док су наводно деловали у координацији са коалицијом коју предводе САД. Израелске одбрамбене снаге још нису коментарисале то.

Последњи пут када је Израел званично преузео одговорност за бомбардовање Ирака датира из 1981., када су израелске ваздухопловне снаге уништиле нуклеарну електрану Осирак, која је била у изградњи југоисточно од Багдада.

После Хаме Асадова војска је кренула на ове џихадистичке територије, о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА