Најновије

ШИПТАРИ СЕ КОНАЧНО ИЗЛАНУЛИ: Идеју о таксама први су дали Тачи и Весељи! "Господар Косова" има нови монструозни план!

Иса Мустафа, по трећи пут реизабрани председник најутицајнијег опозиционог Демократског савеза Косова (ДСК), обелоданио је да га је бивши премијер Рамуш Харадинај питао за став те странке о увећању такси од 100 одсто на производе из Србије и БиХ, али да првобитна идеја о таксама није била Хардинајева, већ су то, каже, предложили бивши и садашњи председник Демократске партије Косова, Хашим Тачи и Кадри Весељи, као и Енвер Хоџај.

Кадри Весељи и Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

Они су, прецизирао је Мустафа гостујући у емисији "Пресинг" предложили увођење такси од 10, а потом 20 одсто и оценио да су таксе биле добра мера и да ниједан политички субјекат не може да приписује себи заслуге за њено доношење.

Мустафа је најавио и да ће 100 одсто увећани порез на производе из Србије и БиХ остати и ако ДСК дође на власт након ванредних парламентарних избора.

Према његовим речима, “Србија не заслужује да наметнуте таксе буду укинуте” све док, како каже, Београд не примени све до сада постигнуте споразуме и не прекине кампању против Косова.

“Онда можемо да седнемо и да разговарамо. Нема разлога да таксе буду укинуте јер се Србија сада понаша према Косову лошије него раније”, рекао је Мустафа.

Прочитајте ОВДЕ коме је Влада Србије доделила држављанство.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА