Најновије

АМЕРИ ПРИЗНАЛИ: Моћна руска балистичка ракета може да уништи САД (ВИДЕО)

Руске интерконтиненталне балистичке ракете „булава“ у стању су да са лица Земље збришу комплетне регије које се налазе унутар САД, упозоравају амерички војни аналитичари.

Моћна руска балистичка ракета може да уништи САД (Фото: mil.ru)

Амерички интернет портал „Ми смо моћни“ (We are the mighty)  наводи да је „булава“ у стању да уништи читаве градове. У тексту се напомиње да се интерконтинетална ракета „булава“ налази у наоружању руске нуклеарне подморнице класе „бореј“.

„Њен домет је 11.000 километара, а, када удара – удара снажно“, напомиње се у публикацији америчке интернет странице.

Ракета је у стању да носи до десет бојевих глава, које могу да униште различите циљеве. Снага сваке од бојевих глава једнака је експлозији 150.000 тона ТНТ-а.

Ове бојеве главе у стању су да пробију систем противракетне одбране, јер приликом лета употребљавају лажне мамце. Стратешка подморница класе „бореј“ у свом наоружању поседује до 16 ових ракета. Свака подморница класе „бореј“ може да уништи до 72 циља који појединачно заузимају површину једног града.

Са бојевом главом „булава“ је дугачка 12,1 метар. Њен калибар је 2.000 милиметара, а покреће је мотор на чврсто гориво. Укупна тежина ракете у борбеном „магацину“ подморнице је 36,8 тона. Она је способна да понесе терет масе 1.150 кг.

Мило НАТО пакту поклања планину са српском црквом. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА