Најновије

САД ИМАЈУ НОВО МОЋНО ОРУЖЈЕ НА ПАЦИФИКУ: Ово пловило судњег дана је за обрачун са кинеском морнарицом! (ВИДЕО)

Савремени ратни брод америчке морнарице, који плови водама Тихог океана опремљен новим оружјима могао би, према мишљењу аналитичара, да промени однос снага у нестабилним подручјима као што је Јужно кинеско море, објавио је CNN.

"USS Gabriel Gifords" (Фото: Јутјуб)

"USS Gabriel Gifords" је брзи ратни брод опремљен новим крстарећим пројектилима који лете изнад површине мора и стога их је тешко опазити на радару, те беспилотним хеликоптером који пројектилима помаже у циљању.

Пројектили су направљени тако да могу да маневришу и избегавају непријатељску одбрану.

Портпарол америчке Треће флоте потврдио је ове информације за CNN и истакао да ће ово оружје повећати борбену моћ америчке ратне морнарице.

САД и Кина се међусобно оптужују за наглу милитаризацију Јужног кинеског мора, подручја у којем многе земље истичу своје интересе, али већину тог мора покрива Кина.

"US Gabriel Gifords" први је ратни брод опремљен новим пројектилима за поморски напад, а у плану је опремање више од 30 бродова тим новим наоружањем.

Реч је о бродовима који могу да маневришу у плићим морима и око острва и приобалних подручја, преноси index. hr.

Нови пројектили (Naval Strike Misile) развијени су првобитно за норвешку војску и успешно су тестирани на америчком ратном броду Коронадо 2014., а Америка их је купила прошле године преко компаније "Rautheon".

Нови пројектили имају домет већи од 160 километара, што је 30 одсто више у односу на домет пројектила "харпун", које је америчка ратна морнарица користила до сада.

Прочитајте ОВДЕ  зашто Русија и САД не желе да одустану од спорих јуришника?

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА