Најновије

"КАДА СЕ ДИГНУ КУКА И МОТИКА": Студенти умарширали у Ректорат! За све је крива диплома Синише Малог! (ФОТО)

Студенти одолевају на барикадама за сваког од нас. Одлучни су да унутар Ректората остану барем до понедељка. Потребна им је подршка и зато позивају грађане да им се придруже већ од 8 часова изјутра.

Синиша Мали (Фото: јутјуб)

Студенти из удружења 1 од 5 милиона данас, на Дан Универзитета 13. септембар, са својим колегама и професорима отпочели блокаду Ректората Београдског универзитета.

Главни разлог за блокаду је плагирани докторат Министра финансија Синише Малог и зато је основни захтев студената и њихових професора да Ректорат упути званични захтев председници Владе Србије Ани Брнабић и то путем Радио Телевизије Србије, да Малог разреши дужности министра.

Такође, разлози су и неодговорно понашање надлежних, на челу са министром просвете Младеном Шарчевићем, према образовању, пад Универзитета на Шангајској листи, ремећење наставне године због одржавања Универзијаде (најава исељавања студената из Студентског града, померање испитних рокова, скраћивање године), недостатак литературе и чак немање просторија за одржавање наставе на неким факултетима.

Шта је Дрецун рекао о шиптарским изборима, специјалном суду и српском плану за КиМ, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА