Најновије

ДЕA ЂУРЂЕВИЋ ИЗВУКЛА ИЗ ВУЧИЋА: Америка очекује да признамо лажну државу Косово!

Пред пут у Њујорк и важне састанке у САД Вучић је гост у јутарњем програму телевизије Пинк - "Ново јутро". Водитељка Деа Ђурђевић поставила је питање Вучићу колико људи имају више слободе да му постављају питања кад са њим нису камере.

Водитељка Деа Ђурђевић (Фото: јутјуб)

- Сада ћу да практикујем одлазак без камера, јер су људи тада слободнији да вам кажу више ствари, кажу своје проблеме са којима се суочавају, сазнате нове информације, са којим се све проблемима суочавају, рецимо први пут сам сазнао да имају проблем са наплатом ваучера, јер чим се нешто покаже да је била добра идеја, онда се то и поквари. Чујете разне ствари, имамо мали број младих људи који желе да раде одређене послове, морамо да се прилагођавамо тржишту - казао је Вучић. 

Пренео је и своје утиске из посете Кални.

- Дивни су домаћини, видели сте чиме су нас све почастили - казао је председник па се осврнуо и на снимак из посете који су направили његови сарадници.

- Имамо проблем, више људи ми је гледало то са љутом паприком, него када сам отворио аутопут - казао је Вучић са осмехом коментаришући посету селу Кални.

Обилазећи градилишта каже да има утисак да нам посао држе људи пред пензијом:

- Имамо мали број младих људи, мораћемо више да их плаћамо, дуално образовање показује прве резултате.

Председник је казао и да му је драго што смо решили проблем задужених у швајцварцима, иако је то била огромна неодговорност прошле власти.

- Ја сам отишао међу те људе, рекао сам да верујем да су тамо међу њима часни људи, и решио сам то - закључио је Вучић, додајући да то није било лако јер је финансијски захтевно.

- Мора да се разговара са људима, да се иде од села до села, то је филозофија коју гајимо у СНС - каже Вучић.

На питање да прокоментарише снимак на којем Ђилас вређа полицију председник Србије је рекао:

- То је таква бахатост. Они су мислили да могу да уђу у председништво и постану председници, то ни мали Ђокица тако не замишља. Онда су тада код Теразији опколили једног човека, полицајца у цивилу, коме су претили и говорили: где ћеш ти да радиш, шта ћеш ти сутра? Мени су две ствари у овом снимку биле важне. Бахат је човек по природи. Али начин да се каже "ја ћу да се потрудим да такви као ти изгубе посао", то је порука за професионалце: "ја ћу да се борим да ти који радиш свој посао по закону, изгубиш свој посао". И друга ствар је реакција шефа овог полицајца, који се извињава Ђиласу јер је полицајац радио свој посао. Снимак говори више него што бих могао да кажем и ја и било ко други.

Када је реч о Ђиласовој идеји за Косово - да Вучић не буде на власти, председник каже да опет нисмо чули које то решење он нуди. 

Када је реч о претњама опозиције упућене онима који су показали наклоност ка актуелној власти, Вучић каже да је много ангресије и да се они управо на њу и ослањају. Подсећа на ситуацију у Ректорату, када су се неки чак и запили па и посвађаји у згради.

- Неки су глумили студента, а имају 30 година. То је као када би моја ћерка од 17 година ишла у јаслице да протестује! Све су то организовале Ђиласове и Обрадовићеве странке – каже Вучић.

Вучић је рекао да постоји организација Студентски парламент, која је најважнија и која се рекла да ово нема никакве везе са студентима. 

- Замисли ви се мешате у избор владе? Можете бити министар и са осоновном школом, ако вам народ укаже поверење – навео је Вучић и додао да је ово начин да се испровоцира реакција полиције.

Како је додао, многи млади људи су мислили да иза тога стоје велики циљеви, на жалост стоји њихов криминал. 

Изборни услови бољи него 2012. године

Говорећи о доласку Ненада Боровића у СНС, Вучић је рекао да је од њега очекује много и да је реч о борцу.

 - Наши људи би волели да се учауре, да нико не долази, да чувају функције, не сви…Морате да се борите против тога! Да је неко из СНС одлазио, рекли би види како је паметан. Овако је прелетач – рекао је Вучић. 

Када је реч о дијалогу власти и опозиције о изборним условима на ФПН, Вучић је рекао да су изборни услови бољи него 2012. године, чистији бирачки списак и већа приступност опозције медијима. 

- Говорили су о бирачким спсиковима, рекли смо: "уредите како хоћете". Спремни смо да прихватимо све што ви нисте. Резултатима рада, ауто-путевима, платама, пензијама, пругама можемо да вас победимо! Радом ћемо да вас побеђујемо! Они мисле да је довољно само једном дневно да твитну из кафића на Врачару – истакао је Вучић. 

Каже да појединци оптужују власт да продаје оружје, а само зато што је наводно у продају умешан отац Небојше Стефановића.

 - Треба да угасимо нашу наменску индустрију? И то за Стефановића, питам их да ли су то нагађања или имају доказ? Прихватам да сам глуп, али овакве придике не могу да разумем и схватим – каже Вучић. 

На текст о томе да ће Марина Абрановић доћи да, заједно са Владом Србије, гледа како појединац лопатама убацује новац на свој девизни рачун, каже да не зна како неко није срећан што Београд постаје престоница концептуалне културе и што долази једна таква уметница. 

- Не свиђа им се Београд, убацивали су детерџент у фонтану... Абрамовић дели судбину са свима који треба да буду осуђени због својих врлина. Не бих да изговарам шта мислим о том човеку (аутору текста) – каже он. 

Репресивни апарат ће одрадити свој посао, али превентивни је важан

Говорећи о вршњачком насиљу, Вучић је замолио све запослене у школама, али и родитеље, да се посвете деци.

 - Мислим да директор средње школе у Барајеву није крив, а да све долази из куће. Насиља је увек било, само сада може да се забележи камером. Снимци су ужасни, као да је моје дете на њима. Данилу говорим да је најважније оно што свако од нас носи у глави, марљивост и рад. Репресивни апарат ће одрадити свој посао, али превентивни такође треба да га одради – каже Вучић.

- Када штитимо туђу децу, штитимо своју децу. Замислите да је васе дете то које је малтретирано - навео је Вучић.

Америка очекује да признамо независност Косова, али се наш став данас чује

Каже да ће се ускоро сусрести са Виктором Орбаном у Београду и да ће се борити за значајнију подршку Вишеградске четворке, а да ће у Њујорку за Србију бити јако тешко јер ће Косово бити доминантна тема.

Каже да ће се ту сусрести и са Лавровим, односно и са западним и са источним пријатељима.

- Није сигурно да ли ћу ићи у недељу или у понедељак, јер Трамп организује неко верско окупљање, на којем ће бити и Албанци који ће се хвалити да су били ту, да су разговарали са Трампом, а само су се сликали. Не знам да ли и ми да одемо, па да говоримо да смо разговарали сто сати са Трампом, а у ствари нисмо – каже Вучић.

Каже да се Кајл Скот увек борио за боље односе са Србијом, те се захвалио на његовом мандату. 

- Оно што је напредак јесте да данас отворено разговарамо са Америком и да нам нико ништа не намеће. Можда нису променили став по питању Косова, али отворено разговарамо. Иако Америка од нас очекује да признамо независност Косова, данас се чује и наш став по том питању – каже Вучић. 

Када је реч о региону, оцењује да се оне компликују, те да их треба решавати, јер „само једна искра може покренути лавину“. 

Када је реч о односу са Албанцима, каже да ни ми Срби нисмо свесни шта се дешава са њима и да треба да покушамо да имамо елементарне озбиљности и одговорности, за разлику од оних који су пре били на власти.

- Морамо да платимо цену! Не можемо да се правимо да се нешто није десило, као нпр. 2008. година и једнострано проглашење независности Косова. Ми то себи нећемо да признамо, јер се понашамо као Америка, као да смо безгрешни. Узмите онда лажове који прете полицајцима да вас воде! – каже Вучић за Пинк.

Када је реч о изборима у јужној српској покрајини 7. октобра и великим изборима на Србе, председник каже да Албанци имају три листе којима би да избаце Србе, како се Београд не би питао ништа. 

- Наћи ће начина да спроведу неки нови 17. март 2004, када смо такође „генијално“ реаговали овде из Београда. Чека нас тешка јесен по питању КиМ, али наша економија иде узлазном линијом, иако то некима није похвална ствар – каже председник.  

Тешка јесен, покушавају да слабе Српску листу

Председник Србије Александар Вучић рекао је да косовски Албанци формирањем својих српских листа покушавају да слабе Српску листу, и скреће пажњу на опасност да ће приштина након пуног међународног признања наћи начина да над остатком Срба спроведу нови 17. март 2004.

Вучић је упитан за предстојеће изборе на Косову и Метохији, и напоре Албанаца да слабе Српску листу, навео да они имају своје три листе Срба.

- Њихов циљ је да избаце више хиљада српских гласова за Српску листу. Њима је суштина да се Београд не пита ништа - истакао је он.

Казао је да ће Албанци рећи да немају ништа против Срба, али да се то односи на "Србе независног Косова".

- Наравно док не добију међународно признање, а онда ће да причају и да их пет одсто Срба угрожавати и наћи ће начине да проведу поново 17. март 2004 - објаснио је он.

Констатовао је са горчином да је Србија и тада "генијално реаговала", као и на друге ствари око Косова и Метохије. Поновио је да нас чека ужасно тешка јесен по питању Косова и Метохије.

Председник Вучић примио је јуче у опроштајну посету амбасадора Сједињених Америчких Држава Кајла Скота и захвалио му што је својим дипломатским умећем допринео јачању српско-америчких односа.

Који су докази да Вучић тргује оружјем са Харадинајом, погледајте ОВДЕ.

Извор: pink. rs

Бонус видео

Игор Маринковић - Вучић ће завршити у затвору због издаје Косова?!

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА

Urbancube