Најновије

ШИПТАРСКИ ЗЛОЧИНЦИ У ПАНИЦИ: Специјални суд упутио 15 нових позива!

Тужиоци Специјалног суда у Хагу, формираног за злочине које су починили бивши припадници тзв. ОВК над Србима и другим неалбанцима током последњих сукоба на КиМ, упутили су петнаестак нових позива за саслушање бившим припадницима те паравојске.

Злочинце ОВК очекују нови позиви из Хага (Фото: Јутјуб)

То је, према писању Газете Експрес, потврдио потпредседник удружења косовских ветерана и бивших припадника тзв. ОВК, Насим Харадинај, додавши да су овог пута позиве добили бивши припадници тзв. ОВК, али и цивили.

Насим Харадинај је рекао да се Специјални суд према припадницима тзв. ОВК односи као, како тврди, према робовима.

Сматра да су ти позиви на саслушања "подсмех косовским институцијама".

Према његовим речима, ти позиви за саслушање су бесмислени и њима се неки позивају као сведоци, неки као осумњицени, а неки и као осумњичени сведоци.

"Те позиве они шаљу као да смо ми робови", рекао је Насим Харадинај.

Каже да је о нехуманом односу Специјалног суда према бившим припадницима тзв. ОВК удружење обавестило адвокате Краљевског суда у Великој Британији.

"На састанку са адвокатима Краљевског суда Велике Британије који смо имали, били су изненађени нашим жалбама на такав приступ Специјалног суда. Обећали су нам да ће се позабавити овим питањем и да ће налазе објавити у најпопуларнијим британским и америчким новинама, а обећали су и да ће се обратити и тужиоцима Специјаног суда", рекао Насим Харадинај.

Насим Харадинај је потврдио да је да бивши припадник тзв. ОВК, Петрит Бојаџију, отпутовао у Хаг, где ће данас бити саслушан у тужилаштву Специјалног суда.

Прочитајте ОВДЕ шта путници певају у београдским аутобусима.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА