Најновије

НЕКА СЕ ЧУВА ЗАПАД! Кина на војној паради представља моћно оружје! Ракета "Убица носача" је главна атракција!

Очекује се да ће кинеске оружане снаге на војној паради у Пекингу представити низ новог оружја у склопу амбициозног програма председника Си Ђинпинга.

Ракета средњег домета ДФ-26 (Фото: Јутјуб)

Главна атракција параде биће кинеске напредне ракете, а многе од њих дизајниране су за нападе на носаче авиона и базе које учвршћују америчку војну снагу у региону.

Војна парада биће одржана 1. октобра, а овим догађајем ће се обележити седам деценија комунистичке Кине.

Међу ракетама које ће бити представљене на паради је такозвани "убица носача" Донгенфг-21Д, представљен на паради 2015, за који Кина тврди да може па погоди ратне бродове на удаљености од 1,5 хиљада километара, као и ракета средњег домета ДФ-26, названа "убица Гуама" у референци на америчку војну базу на Тихом океану.

Државне медије највише интересује интерконтинентална ракета ДФ-41 која може да пренесе неколико нуклеарних глава и да стигне до САД.

Кина убрзано иде и према развоју хиперсоничних ракета ДФ-17 које се могу кретати брзином неколико пута већом од брзине звука.

Сем Рогевен, директор Лови института за међународни безбедоносни програм у Сиднеју, тврди да не постоји одбрана против хиперсоничних ракета, осим напада на оног ко ју је лансирао.

Аналитичари су посебно заинтересовани за потенцијално представљање два модела "невидљивих" дронова, а Кина по правилу на парадама представља системе који су већ у употреби.

На паради ће учестовати око 15.000 војника и више од 160 летелица, што ће је учинити већом од прошле масовне параде која је одржана 2015. у Пекингу, када је обележена 70. годишњица краја Другог светског рата.

Кинески званичници тврде да циљ параде у уторак није "показивање мишића".

Ипак, Пекинг је суочен са шкакљивом стратешком ситуацијом.

Наиме, Кина је окружена америчким савезницима и војним базама у близини своје обале, што укључује и амерички наоружан Тајван.

Портпарол кинеског министарства одбране Жен Гуоћанг у четвртак је рекао да свет није сигурно место и да кинеска војска мора да буде потпуно спремна.

Кинеска влада је данас одбацила забринутост због кинеске претње.

Тврдња да је Кина претња темељи се на неразумевању и дубоко укорењеним предрасудама, наводи се у владином документу названом "Кина и свет у новој ери".

Кина има највећу светску војску и други највећи војни буџет, после САД.

"Кинеска нација нема ген за инвазију других земаља и доминацију светом", стоји у документу владе.

"Западне силе злостављају Кину од средине 19. века, што је оставило неизбрисива сећања о патњи коју су донели рат и нестабилност. Кина неће никада другима нанети патњу кроз коју је прошла", додали су из кинеске владе.

Прочитајте ОВДЕ шта су руски падобранци урадили на војној вежби “Центар-2019”.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА