Најновије

ШАПИЋ НУДИО УЈЕДИЊЕЊЕ - ЈОВАНОВИЋ ОДБИО: Ево како су пропали преговори лидера две странке!

Лидер Српског патриотског савеза Александар Шапић понудио је председнику ДСС Милошу Јовановићу да направе заједничку политичку организацију, али је овај је то одбио и тако је дошло до прекида разговора о сарадњи.

Александар Шапић и Милош Јовановић (Фото: Јутјуб/Правда)

Дуго су трајали разговори Шапића и Јовановића о могућој сарадњи и заједничком наступу на парламентарним изборима који ће бити одржани у марту или априлу следеће године. Осим те информације, детаљи разговора нису били познати јавности.

Међутим, Шапић је написмено доставио понуду Јовановићу, који је после неколико дана одговорио негативно, наводи Блиц.

- Разговарали су дуго Шапић и Јовановић о сарадњи, разматрали су различите видове заједничког учествовања на парламентарним изборима, али су схватили да даље не могу заједно - наводи саговорник  близак двојици лидера.

На последњем састанку председници СПАС-а и ДСС-а су за неколико минута утврдили да даља сарадња није могућа.

- Шапић је понудио стварање нове, заједничке политичке организације с новим именом. То би практично значило да СПАС и ДСС треба претходно да се уједине и промене називе. Шапић је на ту жртву био спреман, Јовановић није - открива наш саговорник.

Није било свађе, тешких речи, договорено је да свако настави својим путем, а састанак је завршен у пријатељском тону.

Шапић је потврдио сазнања.

- Не бих препричавао ток наших разговора, јер то не раде озбиљни људи, али оно што ћу вам рећи, и ту бих вас замолио да ставимо тачку на сва питања о нашим међусобним разговорима, јесте да је тачно да сам ДСС-у уместо класичне коалиције, које се углавном годинама склапају код нас само и искључиво због преласка цензуса, предложио другачији вид сарадње. Предложио сам формирање потпуно нове заједничке организације. Они су тај предлог одбили - каже Шапић.

Јовановић истиче да су имали добре разговоре, али се концепцијски нису нашли у вези с тим како би та сарадња могла да функционише у будућности.

Заједно су могли преко цензуса

Истраживања јавног мњења агенције Фактор плус рађена у последњих неколико месеци показивала су да СПАС ужива подршку око 3,8 одсто, док би ДСС подржало око 2,5 процента грађана. Синергијом две странке, према анкетама довела би до сигурног цензуса.

Владимир Пејић из агенције Фактор плус рекао је након једног од истраживања да у коалицији Шапићев СПАС и ДСС имају више него у простом збиру, а да то указује да могу да имају перспективу.

Он је истакао да то не чуди јер две поменуте опције имају сличне политике и нису "сабране без везе".

– Мирољубиви су, по мом мишљењу и превише фини за ову политичку сцену. То може да буде препознато и награђено – рекао је Пејић у мају.

Ево како Србија побеђује на дипломатском фронту у борби за КиМ! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА