Најновије

НОВИ СУКОБИ СА ИНВЕСТИТОРИМА! Послата јасна порука: Не желе сечу здравих стабала! (ФОТО)

Становници Чингријине улице на Звездари у суботу су одржали протест како би упозорили надлежне јер страхују да ће парк у њиховој улици бити претворен у паркинг, како је предвиђено Планом детаљне регулације у блоку око Улице Димитрија Туцовића, у делу од Батутове до ОШ "Марија Бурсаћ". Група грађана окупила се у овом парку, како би послала поруку надлежнима да неће дозволити сечу стабала због планиране градње простора за аутомобиле.

Протест на Звездари (Фото: Правда)

Никакви радови око ових улица, поготово у парковима, на зеленим површинама грађани неће прихватити. Нећемо дозволити да се дрвеће посече и да се овај простор избетонира. Већина нас је овде одрасла, сада се наша деца играју ту и, ако треба, телима ћемо бранити наше "пољанче". Изразито се противимо било каквој градњи зграда и паркинга, зонирању улица и наплате паркирања - поручили су житељи овог дела Звездаре.

Како је наведено у Плану, примарни циљеви су унапређење постојеће саобраћајне мреже у овом блоку улица, као и повећање броја паркинг-места и дефинисањем јавних површина које су неопходне за функционисање оближњих јавних служби - КБЦ "Звездара", Студентски дом "Рифат Бурџевић", те предшколске установе "Маштарија". Са друге стране, део Звездараца је забринут јер мисле да ће овим пројектом бити смањен број зелених површина.

- Предуслов за реконструкцију јавних зелених површина и дрвореда је валоризација постојеће вегетације у циљу очувања и заштите постојеће - пише у документацији. - Планом се штите трасе дрвореда, а на местима на којима због проширења саобраћајница није могуће задржати позиције постојећих стабала, планирано је померање дрвореда на нову позицију.

Станари најављују да ће организовати дежурства, како би спречили раднике, уколико се појаве са моторним тестерама у блоку намењеном за регулацију.

 

Протест на Звездари (Фото: Правда)

Пожешка

Део станара Пожешке улице од јула протестује јер им је посечено око 20 здравих стабала, а све због припреме терена за приватну зграду. Пре две недеље, догодио се и физички сукоб између станара и инвеститора.

Како се новосадски студент бори против неправде на Правном факултету, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА