Најновије

БАКИЋ ОПЛЕО ПО ПРЕДСЕДНИКУ СРБИЈЕ: Вучић сигурно неће дозволити слободне и фер изборе! (ВИДЕО)

Председник Србије Александар Вучић сигурно неће дозволити слободне и фер изборе, јер је његова психичка структура дубоко ауторитарна, а други разлог је што би се активирала сва питања у вези са сумњама у криминалне радње, рекао је социолог Јово Бакић у Крагујевцу, на трибини коју је организовала неформална група "Крагујевац слободно".

Joво Бакић (Фото: Јутјуб)

Одговарајући на питања грађана, Бакић је рекао да бојкот није начелно политичко питање, већ политички проблем чије решење треба тражити хладне главе.

"Треба видети шта је корисније за опозицију. Можда бојкот, ако буде праћен врло активном кампањом где ће се користити свака прилика да се реагује када власт примењује насиље над грађанима. То би била борба за све нас и онда би бојкот био логичан избор", рекао је Бакић и додао да ако бојкот буде уобичајена промоција политичких странака, онда ће то бити обична бесмислица.



Бакић је нагласио да "са овим властима нема шта да се разговара, јер они не умеју и неће да разговарају".

"Имали су седам година да разговарају у институцијама система, али нису, већ су укинули дијалог у парламенту. Када се обесмисли парламент, који служи да људи разговарају а не да се туку, онда се уводи аргумент силе", рекао је Бакић, одговарајући на примедбу једног од учесника трибине који му је замерио изјаву "да ћемо их јурити по улици".

Бакић је додао да је "сила сада на њиховој страни", али да грађани могу да буду паметни и да мењају то стање, јер има начина за то.

Говорећи о солидарности академске заједнице приликом његовог привођења у полицију, Бакић је рекао да она у Србији не постоји и да је то пре "разбијена банда".

"Сваки научник има етичку обавезу да дигне глас против насиља. Након рушења Савамале цео Универзитет је требало да обустави рад док се не пронађу кривци. То је борба за владавину права", рекао је Бакић и додао да тамо где нема владавине права, силници раде шта хоће.

Прочитајте ОВДЕ како је на друштвеним мрежама избио рат између Бошка Обрадовића и Чеде Јовановића.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА