Најновије

СУЛУДИ ПЛАН НАЦИСТИЧКОГ ВОЂЕ! Адолф Хитлер желео да укине све религије и себе прогласи Богом Немачке!

Један од најбољих примера Хитлерове самозаљубљеност је догађај из 30-их година прошлог века када је одлучио да у локалне католичке школе, уместо Исуса разапетог на крст, поставити своје слике! Ипак, то му није било довољно, па се одлучио да оде корак даље и отме папу Пија XII.

Адолф Хитлер (Фото: Јутјуб)

Све је било део већег и невероватно сулудог плана у склопу кога је Адолф Хитлер желео да укине све религије и себе прогласи Богом Немачке.

Наравно, уклањање вође католичке цркве није потицало само из диктаторове сујете. Папа Пије XII 1943. године почео је јавно да осуђује нацистичке нападе због кршења људских права. 

Након што је Хитлер схватио да га ове критике могу скупо коштати, сковао је план. У своју канцеларију је позвао генерала СС трупа, Карла Вулфа.

– Желим да ти и твоје војне трупе заузмете Ватикан што је пре могуће, заштитите податке и уметничке вредности, а папу и курију одведете на север – рекао је.

План је звучао као нешто што би осмислио негативац из неког филма о Џејмс Бонду – разметљив, интригантан и - потпуно луд!

Укратко, ево шта је Хитлер смислио – након што би нацистички војници окупирали Ватикан и заробили папу, план је био да се друга група увуче претварајући се да су ослободиоци.

Али, уместо спашавања поглавара католичке цркве, они би тврдили да је прва група нациста заправо била група италијанских убица – кољача које би ови побили успут "случајно" упуцавши и папу у хаосу који би уследио, ако он не би пристао на сарадњу. Ако би ипак погнуо главу, Пија XII би одвели у Немачку и закључали у дворац, а за све би окривили Италијане.

На срећу, Вулф је схватио да је план потпуно луд, па га је сам открио италијанским властима што је ове, као немачке савезнике, с правом разљутило. Генерал је отишао толико далеко да је пристао и на интервју с локалним италијанским новинама "Авенире" у власништву католичке цркве, којима је рекао да је "лично од Хитлера примио наредбу о отмици Папе Пија XII".

Најчуднији део ове приче је, међутим, према историчару Роберту Кацу, што атентат на папу Пија XII Немачкој не би донео никакве користи. Хитлер је био спреман да упрска све само из ината! Или је можда потајно желео папину капицу?

Никада нећемо сазнати…

Стварају армију војних робота који ће деловати самостално Више о томе ОВДЕ.

Извор: Историјски забавник

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА