Најновије

СТРАВИЧНО! Први Србин оболео од коронавируса!

Српски држављанин стављен је у карантин у уторак у Гои у Индији, због сумње да је заражен коронавирусом.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Неименовани Србин, за којег је само наведено да је мушкарац средњих година, недавно је у Индију допутовао из Кине.

Он је у Индију стигао прошле недеље, а у Кини је боравио у граду који се налази на 750 километара од Вухана, који је епицентар епидемије опасног вируса.

- Показује симптоме коронавируса, попут сувог и болног грла. Он је био у кинеском граду који је удаљен око 750 километара од Вухана, и пратимо његово стање. Узети су сви неопходни узорци за анализу - саопштили су индијски званичници.

Извори из тамошњег Министарства здравља су саопштили да су до информацијама о путовању српског држављанина у Кину добили на основу података прикупљених из централног одељења за имиграцију, који води евиденцију о међународним доласцима у земљу.

- Српски држављанин је стигао у Гоу преко Делхија. Он је дошао на Канкону (плажу на југу државе Гоа). Централна влада нас је обавестила о његовом доласку, а како је показивао симптоме вируса, одмах је стављен у карантин - рекао је Вишвајит Ране, министар здравља државе Гоа.

Како јављају индијски медији, у Мадја Прадешу у карантину су две особе, студент медицине који је недавно допутовао из Вухана и његова мајка, а верује се да су српског порекла. Они су хоспитализовани у државној болници у Ујану у понедељак због сумње да су оболели од коронавируса.

Подсетимо, до сада је од опасног коронавируса страдало више од 130 особа, а заражено је око 6.000 људи.

У последња 24 сата регистрована су и три нова случаја у Немачкој, чиме је број заражених порастао на 8, а први случајеви забележен је и у Уједињим Арапским Емиратима.

Штедљиве сијалице пуне опасних материја и изазивају рак! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА