Најновије

СИНОД СПЦ ПОРУЧИО МИЛОГОРЦИМА: Литије нису против Црне Горе! Дивимо се јединству народа који је устао у одбрану својих светиња!

Свети aрхијерејски Синод Српске православне цркве (СПЦ) одлучио је да повуче иницијативе које је Уставном суду Црне Горе у њихово име поднео адвокат Мирослав М. Николић.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије присуствовао је Синоду СПЦ (Фото: Јутјуб)

У саопштењу се наводи да је "повод за проширену седницу исти као и за претходну, одржану 4. јануара - доношење спорног и антиуставног Закона о слободи вероисповести или уверења и правном положају верских заједница у Црној Гори".
 
"На овој седници разматрани су правни кораци који ће, уз сагласност Светог Синода са Патријархом на челу, бити предузети пред Уставним судом Црне Горе. У том контексту једнодушно је одлучено да се повуку иницијативе које је том суду поднео адвокат Мирослав М. Николић. Такође је одлучено да се покрене иницијатива пред поменутим судом у координацији епархија СПЦ у Црној Гори и Светог Синода", пише у саопштењу Синода.

Проширеној седници Синода СПЦ у Патријаршијском двору у Београду присуствовали су и Митрополит црногорско-приморски Амфилохије, Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије, Епископ милешевски Атанасије и Епископ захумско-херцеговачки Димитрије.

"Још једном сви сабрани архијереји са патријархом на челу изразили су дивљење пред једнодушношћу народа који је у Црној Гори и шире устао у одбрану својих светиња. Ови свенародни мирни и хришћански протести су заиста глас Божји и нису усмерени против државе Црне Горе, него су позив на превазилажење националних, политичких и идеолошких подела којима је бременито друштво у данашњој Црној Гори, будући да су учесници ових молитвених литија већ све то превазишли и све нас позвали на већ, међу њима остварено, јединство у истини, правди и поштењу", пише у саопштењу Синода СПЦ.

Прочитајте ОВДЕ како је проплакала икона Светог Стефана Пиперског.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА