Најновије

БОЖИЋНА ПОРУКА МИТРОПОЛИТА АМФИЛОХИЈА НАРОДУ ОДЈЕКУЈЕ БАЛКАНОМ: Властодршци желе да својим нељудским законима подвргну свете храмове!

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије поручио је да је својатање светиња од било које власти или властодржаца једно од безумља и безакоња наших дана.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије (Фото: Јутјуб)

Поред пригодних порука за Божић и подсећања на најрадоснији хришћански празник, митрополит се очекивано осврнуо и на актуелну ситуацију у Црној Гори насталој након усвајања Закона о слободи вјероисповијести.

"Својатање светиња од било које власти или властодржаца, нарочито оних обезбожених, секуларизованих, једно је од безумља и безакоња наших дана. Наследници богоубица и братоубица, за које не постоје ни Бог ни душа ни вечно људско достојанство, који се клањају златном земаљском телету и празном богатству, обоготворују културу без култа (=богослужења) који је рађа", наводи се у поруци митрополита Амфилохија.

Истакао је да би неки у Црној Гори желели да "својим нељудским законима, подвргну свете храмове своме властољубљу и частољубљу, отимајући их од Цркве Божије која их је изнедрила и која их рађа".

Митрополит Амфилохије је рекао да сваког разумног човека "радује овдашња молитвена и црквена пробуђеност", која је, оцењује, најдивнији украс и најчудеснији божићни бадњак и храм данашње Црне Горе.

Прочитајте ОВДЕ да ли јединице РОСУ нуде помоћ Милу Ђукановићу.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА