Најновије

ЈЕРМЕНСКИ ЛИДЕР СРПСКЕ ОПОЗИЦИЈЕ: Лисац против Вучића

Неочекиване промене догодиле су се у редовима српске опозиције – на изборном конгресу „Нове странке“ бившег председника и бившег премијера Зорана Живковиц́а заменио је стоматолог, блогер, писац и сценариста Арис Мовсесјан, који је обец́ао да ц́е се режиму председника Србије Александра Вучиц́а супротставити – „озбиљном политиком“.

Арис Мовсесјан (Фото: Јутјуб)

Неколико дана касније, прошлог понедељка, објављено је о „консолидацији српске опозиције“ и савезу са опозиционим Покретом слободних грађана. У новом савезу опозиционара, како уверавају српски политички аналитичари, Мовсесјан, такође, има велике шансе за лидерство.

Ко је политичар нетипичног презимена за Србију, који је неколико дана након ступања на политичку сцену за првог опозиционера није најавио досадне ствари као што су економија или решавање спољнополитичких проблема Србије, вец́ неопходност лустрације и признање геноцида над Јерменима у Турској?

Арис Мовсесјан је рођен 1966. године у Југославији, деда и бака по оцу били су Јермени који су емигрирали у Краљевину Југославију. По професији Мовсесјан је зубар, читав живот се бавио приватном праксом и објавио је неколико научних радова о пародонтологији. У издавачкој куц́и Б92 објавио је 1995. збирку кратких прича, па воли да га називају писцем. Био је и асистент режије у првом заједничком српско-хрватском филму „Свјетско чудовиште“ и сценариста и режисер у филму „Апорија“.

Пре пет година Мовсесјан је изнео иницијативу за признање јерменског геноцида од стране Србије, тачније, „Резолуцију о признању и осуди геноцида над јерменским народом у османском периоду“.

Ко је заиста Алексеј Наваљни, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Балканрус

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА