Најновије

ПРОТЕСТНИ СКУП ''СКУПШТИНЕ СЛОБОДНЕ СРБИЈЕ'': Слобода за све

На платоу испред Филозофског факултета у Београду вечерас је, у организацији новоформиране "Скупштине слободне Србије", одржан протест под слоганом "Слобода за све", са циљем, како наводе организатори "умрежавања грађана" широм Србије.

Скупштина слободне Србије (Фото: Јутјуб)

Међу говорницима скупа били су професор ФПН Чедомир Чупић, епидемиолог Зоран Радовановић, архитекта Драгољуб Бакић, професорка Биљана Стојковић, адвокат Божо Прелевић, а на протесту су, како наводе медији, виђени и председник ДС Зоран Лутовац, као и његова заменица Драгана Ракић.

Чланови Скупштине слободне Србије обратили су се са бине окупљеним грађанима и казали да Скупштина није још једна нова политичка странка, већ место где ће се окупљати сви они грађани које је актуелна власт "осиромашила" и "украла им сва права".

Професор Чедомир Чупић рекао је да је Скупштина "ненасилно удружење грађана", које ће на "неразумске потезе државе" одговарати једном од тековина демократије - грађанском непослушношћу.

Скупштина, наводи он, тражи фер изборе, медијску слободу и да грађани буду, како каже, ослобођени од страхова и да сами бирају и одлучују "без притиска и уцена".

Каже да Скупштина жели да озакони да нико не узурпира свој положај и поништи владавину права и да то постане "закон" за све будуће владе.

Професор Биљана Стојковић рекла је да су у Скупштину позвани сви радници, архитекте, инжењери, културни радници, новинари, професори, чија су права угрожена јер "размишљају другачије".

"Скупштина слободне Србије жели да уједини и повеже све грађане, слободне мислиоце из целе Србије, од севера ка југа", рекла је Стојковић.

Навела је да је циљ Скупштине не промена политичара у фотељама, већ промена система и политике које ће креирати стручњаци, од пољопривреде, преко здравства до екологије.

Епидемиолог Зоран Радовановић говорио је о Иницијативи "Уједињени против ковида" и навео да су лекари који су јој се придружили од стране државе проглашени "највећим издајницима", а да су само тражили да се формира нови Кризни штаб.

На протесту није било видљивих парола, тек понека са речима "Слобода" и "Истина".

Током протеста саобраћај на Студентском тргу није био затворен.

Чланови Скупштине најавили су наредно окупљање за понедељак, 12. октобра, када ће, како су рекли, бити запаљено 1.000 свећа за 1.000 дана неистраженог убиства Оливера Ивановића,а на чије обележавање је већ позвао и председник Странке слободе и правде Драган Ђилас.

Највеће тајне Алексеја Наваљног сазнајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА