Најновије

ХУМАНИТАРНИ ПИКАДО ТУРНИР ЗА ХЕРОЈА КОШАРА: Помозимо српском јунаку

Дана 31. октобра, на празник Светог Луке, у новосадском кафићу Хард Рог одржаће се хуманитарни пикадо турнир за помоћ ратном ветерану и јунаку Кошара Веселину Денићу.

Пикадо (Фото: Pixabay)

У суботу, 31.10. са почетком у 17 часова у " Хард Рог Кафеу" у Новом Саду, Фонд Јунак заједно са родољубима организује хуманитарни турнир у пикаду где ће се сакупљати новчана средства за ратног ветерана Веселина Денића који живи у Грачаници.

Веселин је учесник свих ратова наше новије историје. 1991. године у Вуковару је бранио нашу Републику Српску Крајину, 1993. и 1995. године учествовао је у ослобађању Сребренице, док је 1994. године био у Олову, Кладњу, и Борачким језерима. Након дугогодишњег ратног стажа, када се мислило да нам је напокон дошао мир, 1999. године као припадник ПЈП, Веселин је учествовао и у биткама на Косову и Метохији.

Данас Веселин живи у Грачаници, у кући која припада човеку ромске националности, који тренутно живи у Италији, и сваки час кућа треба да се прода. Веселин ту живи без струје преко 10 година.

Недавно, на поклон од једног Србина из тог места добио је плац. Од општине Грачаница добио је нешто материјала, опет не довољно, да се кућа сазида и сагради. Такође, нема новца ни да плати мајсторе.

Зато је покренута акција преко хуманитарних турнира где ће се сакупљати новац за Веселина Денића, јунака који је остао да живи на нашој светој земљи, и уз одазив добрих људи надамо се да ће Веселин напокон да има свој кров над главом.

Илустрација: Хуманитарни турнир за ветеране

Која држава профитира од шверца оружја док се у другим земљама води рат, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА