Најновије

ЂИЛАС: Живимо у медијском и политичком концентрационом логору!

Континуираним нападима таблоида, режимских телевизија са националном фреквенцијом, али и са скупштинске говорнице, изношењем клевета и неистина угрожена је безбедност лидера Странке слободе и правде Драгана Ђиласа.

Драган Ђилас. (Фото: Јутјуб)

У изјави за Данас Ђилас каже да је знао шта ће му се десити када се 2018. вратио у политику: „јер сам то преживео од 2012. до 2014“.

– Данас су угрожене стотине и стотине хиљада људи широм Србије којима прете отказима, пребијањем, које уцењују да гласају за СНС, а за које јавност, за разлику од мене, не зна. Њима је далеко теже него мени – истиче Ђилас.

На питање зашто се баш сада против њега води оркестрирана кампања оваквог интензитета, каже да је то зато што је све већем броју људи јасно да се све у Србији распада.

– Најгоре се као држава боримо са короном у Европи, економска ситуација је катастрофална, криминал и пљачка су свуда око нас. Све то треба покрити и зато се измишљају афере и повећава број лажи – оцењује Ђилас.

Он додаје да ће се борити тако што ће, где год може, говорити како да људи у Србији боље живе „и шта све можемо да урадимо другачије да нам свима буде боље“.

– Ми живимо у медијском и политичком концентрационом логору у коме нас уместо физички убијају друштвено, социјално, економски, емотивно… али све ће то убрзо проћи. Не заборавите да је најмрачније пред свитање – указује наш саговорник.

Одговарајући на питање да ли континуирана негативна кампања, коју воде таблоиди, Пинк, као и поједини посланици Скупштине Србије против Драгана Ђиласа може да угрози његову безбедност и да ли смо сличан сценарио већ виђали, новинар Вукашин Обрадовић наводи за Данас:

– Усред америчке председничке кампање 2016. године, Едгар Медисон Велч, средовечни мушкарац из Јужне Каролине, појавио се у једној вашингтонској пицерији витлајући пиштољем. Намера му је била да се обрачуна са власницима и ослободи наводно сексуално робље. Велч је поверовао да се управо у овој пицерији одвијао трафикинг деце намењене сексуалном иживљавању демократских конгресмена. Испоставиће се да је реч о једној од успешно пласираних теорија завере, познатој по називу Пицагејт (Пиззагате), тако вешто осмишљеној да је несретни Велч с правом поверовао да се нека вашингтонска пицерија бави трафикингом, и то за потребе Демократске странке“.

– Оно што је најопасније је да се Драган Ђилас већ месецима налази на мети таблоида, телевизија са националном покривеношћу, сада и посланика Скупштине и државних функционера, па и самог председника државе, а да против њега надлежни органи не предузимају никакве законске мере које ће потврдити или одагнати све сумње и оптужбе које му се стављају на терет. Не тврдим нити имам информација да држава припрема било какве директне активности на угрожавању безбедности Ђиласа, али плашим се да се у Србији не нађе неки Едгар Медисон Велч који ће поверовати Пинку или Информеру и решити да узме правду у своје руке. Наставак овакве кампање против Ђиласа, али и других опозиционих вођа или јавних посленика, сваким даном нас приближава оваквом расплету – констатује Обрадовић.

Професорка права у пензији Весна Ракић Водинелић каже за Данас да оваква кампања има потенцијал да угрози безбедност и Драгана Ђиласа и његове породице.

– Последња бесомучна кампања сличног типа вођена је против премијера Ђинђића, а данас се проширила на бројне опозиционаре и јавне личности. Чак ни у тешком времену заразе каква је ова, власт, таблоиди и одани електронски медији не стају ни толико да предахну – истиче наша саговорница.

Руски стелт дрон тестирао нове могућности! Више о томе ОВДЕ.

Извор: danas.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА