Најновије

ДРАМА НА АРКТИКУ! Два руска суперсонична бомбардера на канадској и америчкој граници!

Руско министарство одбране саопштило је да су два надзвучна стратеша бомбардера Ту-160 вршили рутинске патролне летове изнад неутралних вода у Арктичком океану, као и на Барентсовом и Норвешком мору.

Тупољев (Фото: Јутјуб)

Министарство је прецизирало да су летови укупно трајали укупно 16 сати и нагласило да су изведени у потпуности у складу са међународним правом.

Истовремено, заједничка америчко-канадска Северноамеричка команда за ваздухопловну одбрану (НОРАД) известила је да је 31. јануара угледала два бомбардера Ту-160 који су ушли у канадску идентификациону зону противваздушне одбране.

Упркос чињеници да су оба авиона остала у међународном ваздушном простору, командант НОРАД-а, амерички генерал Теренс О’Шогнеси, осудио је рутински лет као приказивање "оружја дугог домета" и чин руског "све агресивнијег приступа".

Канадска идентификациона зона противваздушне одбране простире се на одређене регионе Арктичког океана које руски авиони често посећују током вежби и рутинских патрола дуж граница земље. Зона такође покрива границе САД-а на Аљасци.

Америчке ваздухопловне снаге такође врше редовне летове дуж западних руских граница на Балтику и дуж југозападне границе близу Крима откад су односи две земље почели да се погоршавају 2014. године након кризе у Украјини. Вашингтон није престао да спроводи такве активности чак и поред руских протеста, пише Спутњик Интернационал.

Прочитајте ОВДЕ   како је то Америка на коленима.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА