Најновије

"ГОСПОДАР КОСОВА" ИЗАЗВАО НОВИ ХАОС У ПРИШТИНИ: Весељи тражи да Вјоса Османи врати фотографију Тачија!

Најутицајнија опозициона Демократска странка Косова Кадри Весељија наставља да бојкотује седнице председништва парламента, док председница скупштине Вјоса Османи не врати у свој кабинет фотографију председника Косова Хашима Тачија.

Кадри Весељи вршља по КиМ (Фото: Јутјуб)

Османијева је првог дана рада у свом кабинету уместо Тачијеве поставила фотографију првог косовског председника Ибрахима Ругове.

Заменик председника парламента из ДПК Мемљи Краснићи и шеф посланичке групе те странке Бедри Хамза бојкотовали су и данашњу седницу председништва.

У писму Османијевој, ДПК је поручио да је овај бојкот седнице председништва симболичан и политички чин, којим желе да укажу да је она склањањем Тачијеве фотографије прекршила закон, пренела је приштинска Коха.

Навели су да тим писмом и формално од Османијеве траже да поступи по важећим прописима и одмах врати фотографију Тачија, јер би у супротном све то могло имати краткорочне и дугорочне последице, како кажу, на институције и политички живот у целини.

Османи: Бојкот ДПК је политичке природе

Председница Скупштине Косова Вјоса Османи тврди да је бојкот председништва Скупштине од стране ДПК политичке природе.

Иако је у образложењу ДПК нагласио да је тај бојкот последица уклањања фотографије председника Косова Хашима Тачија, Османи је то негирала.

Према њеним речима, ДПК је од 3. фебруара почела са бојкотом те институције, што је било пре уклањања фотографија председника Тачија.

“ДПК је започео бојкот 3. фебруара увече, када је влада изгласана и ја сам изабрана за председника. Зашто они раде овај политички бојкот и покушавају да блокирају рад институција, то је питање за њих", рекла је Османи.

ДПК се противио избору Османијеве за председника парламента јер претходно Гљаук Коњуфца није поднео оставку на ту функцији.

Османи је нагласила да уколико било који посланик или парламентарна група сумња у поступак избора, има право жалбе Уставном суду, тако да и после њеног разрешења, поново ће је именовати за председницу парламента. Истиче да би за то требало само времена.

Прочитајте ОВДЕ какав је хаос Ненад Чанак изазвао на друштвеним мрежама.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА