Најновије

ВУЧИЋ О РАЗГОВОРУ СА МЕРКЕЛОВОМ: Нико не може да нам каже „узми или остави“

Председник Србије Александар Вучић очекује да ће са немачком канцеларком Ангелом Меркел разговарати о методологији разговора о решавању косовског питања, а не о плану за решење косовског питања, како се то спекулише у медијима.

Александар Вучић (Фото: predsednik.rs)

– Не мислим да ће се причати о неком новом плану. Нико не може да донесе и план и каже „узми или остави“ – поручио је он.

На питање да ли Берлин убрзава разговоре око Косова због активности САД, Вучић је рекао да то не би да коментарише, али да је за нас ситуација свакако тешка.

– За нас је свакако тешко, јер ће свако решење које буде долазило споља бити решење оваквог или онаквог признања независности. Зато морамо да пронађемо форму нормализације која би ишла без тога… Или ц́е понудити нешто добро Србима, у шта не верујем – казао је Вучић.

Упитан да ли ће Меркелова променити став, уз опаску да је честитала Аљбину Куртију, Вучић је рекао да је разговор са Куртијем Меркеловој важнији него са њим, јер канцеларка мора да види какву ће политику Курти да води, на шта може да рачуна и шта ће да раде, сем чињенице да ће да подигну тужбу за геноцид против Србије и повећају за 100 одсто потрошњу на оружје полицији и војсци.

Злочинац Тачи прети да ће одузети цркве! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА