Најновије

ВАТРЕНИ ОКРШАЈ У СИРИЈИ: Америма сметао контролни пункт Асадових снага, после пуцњаве се укључили и Руси (ВИДЕО)

Америчке снаге у Сирији учествовале су у оружаном инциденту у близини града Камишли у североисточној провинцији Хасаке, данас 12. фебруара.

Сирија (Фото: Јутјуб)

Локални курдски извори јављају да се сукоб догодио на провладином контролном пункту Националних одбрамбених снага (милиције које се боре на страни трупа Башара ал-Асада) у региону Кирбат-Амо источно од аеродрома Камишли на јужној периферији града. Пуцњаву између америчке војске и провладиних милиција пратили су напади америчких ваздухопловних снага.

„12. фебруара (на челу са Сједињеним Државама) коалиционе снаге које патролирају у близини Камишлија наишле су на контролни пункт који су окупирале провладине снаге у сиријском режиму. Након што су коалиционе трупе издале упозорења и покушале да дескалирају, патрола се нашла под ватром непознатих особа. Због самоодбране, коалиционе снаге су узвратиле ватру. Коалициона патрола се вратила се у своју матичну базу “, рекао је пуковник Мајлс Кагинс, представник америчке коалиције о инциденту, преноси портал The Defence Post.

Према другим извештајима, јединице руске војне полиције стигле су на место инцидента "ради посредовања". Према изјавама очевидаца, један војник сиријске војске је рањен и превезен је у оближњу болницу.

Инцидент прети да повећа напетост између америчких и руских снага у региону.

Ваздухопловне снаге САД извеле су најмање један удар у североисточном региону Сирије (провинција Хасаке) након инцидента на контролном пункту, где је америчка војска убила једну особу. Сиријска државна новинска агенција САНА извештава да је један цивил убијен, а други рањен када су америчке снаге отвориле ватру након што су њихова оклопна возила заустављена на контролном пункту источно од града Камишли (незванична престоница сиријског Курдистана). Пожар је уследио ваздушним нападом на село у селу у близини Камишлија, недалеко од границе с Турском.

Турска државна новинска агенција Анадолија, са своје стране, извештава о два ваздушна напада у наведеном подручју.

Амерички хеликоптер Бел 360 уништио руски противваздушни систем С-400!?  Прочитајте ОВДЕ   све детаље.

Извор: The Defence Post/Форт Рус

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА