Најновије

Опозиција уместо да понуди јасну алтернативу, и даље се дели!?

Новинарка Сафета Бишевац рекла је у Новом дану да је не чуди што се у штампи не спомиње јуче одржани протест подршке за Н1, додајући да су власти увек желеле да контролишу медије. Говорећи о бојкоту избора, она је навела да у оваквом хаосу на опозиционој сцени, наравно да ће Вучић растурити на изборима, али је питање колика ће бити излазност.

Народна скупштина (Фото: Јутјуб)

"Власт није свесна колико је важно за друштво да има слободне медије и снажну опозицију, јер да бисмо имали развијену демократију и друштво и снажну власт, морамо да имамо то, а ми то немамо данас. за Србију је катастрофа да смо се 30 година од успостављања више страначког система, вратили у период када је била потпуна контрола над медијима", рекла је Бишевац говорећи о медијском извештавању о јучерашњим протестима.

Новинарка је навела и да јој је драго што је опозиција покренула кампању бојкота избора.

"За њих ће бити најтежи задатак да организјују кампању бојкота у тренутку када су медији под контролом власти. Биће тежак задатак да објасне грађанима зашто да подрже бојкот", каже.

Премањеним речима, протести ће се наставити, али са све мањим бројем учесника.

"Људи су разочарани, и ови који не желе да гласају за Александра Вучића не виде да се појавила нека странка, снага за коју би они масовно гласали", додала је.

Бишевац се сложила да је и самим грађанима тешко да похватају шта се догађа на опозиционој сцени.

Говорећи о новом покрету "Звоно а не странке", рекла је да је одушевила та вест.

"Због назива, то је чудан назив и делује психоделично, то ме баш забавило", каже.

Бишевац оцењује да проблем јесте у томе што су људи разочарани, и у власт и опозицију, а опозиција уместо да понуди јасан одговор, и јасну алтернативу, како је навела, они се и даље деле.

"Не знамо ни колико странака ће настати од тог рецимо ПСГ, шта ће бити са ДС, који се такође дели око бојкота. У таквом хаосу, наравно да ће Вучић растурити на изборима, али је питање колика ће бити излазност. Ако пређе 50 одсто, наравно да ће моћи да каже: Ето, Србија је уз мене", сматра она.

Прочитајте ОВДЕ    шта је рекла Брнабић о могућем рату са Црном Гором.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА