Најновије

"ШЕТАЈУ СЕ ГРАДОМ КАО ВОЈНЕ ФОРМАЦИЈЕ": Скуп против илегалних миграната у Суботици: Осећамо се небезбедно

Више стотина Суботичана окупило се вечерас на градском тргу и упутило поруку да се осећају небезбедно због илегалних миграната. Након протестне шетње прочитано је отворено писмо са поруком да се морају предузети конкретне мере ради безбедности локалног становништва.

Мигранти (Фото: Јутјуб)

Саша Демић, у име неформалног УГ "Удружени грађани Суботице", изјавио је да учесници протеста немају никакву политичку позадину и нису чланови ниједне странке.

- Окупили смо се јер се осећамо небезбедно у нашем граду, наша деца не могу да се играју на игралиштима јер на њима бораве мигранти. Наша деца не могу да иду сама у школу јер их нападају и провоцирају мигранти. Не можемо то да толеришимо и тражимо од власти да мигранте стави у миграционе центре, да их прегледају здравствено и да не лутају нашим улицама без контроле. Пале куће, упадају на имања, краду храну из остава, обијају куће, нападају старије људе и ми то више не можемо да толеришемо. Не тражимо ништа, осим да општинска, покрајинска и републичка власт учине нешто и заштите грађане – каже Саша Демић.

Грађани кажу да ће наставити да се окупљају, али за сада немају план када ће поновити протест.

У отвореном писму поручили су да због група илегалних младих миграната, које једино виђају по граду, расте забринутост.

- Упадају у напуштене и ненапуштене куће. Пресрећу грађане, жене и децу. Тражимо да каналишете и ограничите кретање ових група док год се налазе у граду и околини, у Србији. Дневно треба да објављујете колико миграната је ушло на територију државе, покрајине и града. Објавите да ли та лица имају легитимације и да ли се води евиденција ко су и одакле су дошли. Овим лицима морате обезбедити привремени смештај, објекте у којима могу бити адекватно смештени ако их пуштате у Србију. Грађанима Суботице не представља проблем присуство миграната који се налазе у колективном смештају, већ групе које се крећу као војне формације по нашем граду – наводи се у отвореном писму.

У току протеста Суботичани су били на вези са грађанима Пожаревца који су из свог града послали исту поруку.

Амери, Британци, Немци бесни, ово се никад није десило у историји!  Прочитајте ОВДЕ  шта је у питању.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА