Најновије

ПОЧЕЛА СТРАХОВИТА ПРОТИВОФАНЗИВА ЏИХАДИСТА У СИРИЈИ! Тешки пораз за Асадову војску! Заплењено и руско напредно наоружање! (ВИДЕО)

Џихадисти су синоћ покренули велики контранападу у јужном Алепу како би повратили земљу која су изгубили од Сиријске арапске армије (САА) раније током дана.

Хаџат Тахрир Ал-Шам (Фото: Јутјуб)

Предвођени Исламском странком Туркменистана (ТИП) и Хаџат Тахрир Ал-Шамом (ХТШ), милитанти су покренули снажан напад на одбрану сиријске војске на недавно заробљени град Зеитан источно од аутопута Алепо-Дамаск (М-5).

Према извештајима са фронта, побуњеници су успели да заузму град од Сиријске арапске војске, истовремено заробљавајући тенк Т-90.

Губитак Зеитана можда није битан, али губитак тенка Т-90 показао се проблематичним јер је то још један велики део опреме који је сиријска војска изгубила од џихадистичких снага унутар Сирије.

Раније, снаге подржане од Турске објавиле су снимак својих трупа како испаљују противтенковску вођену ракету (АТГМ) на тенк сиријске војске Т-90 у јужном Алепу. Ракета је виђена како удара у тенк, али возило је наставило да се креће, пошто је оклоп тенка издржао пројектил.

Ликвидирани руски специјалци! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА