Најновије

ПРИТИСАК ВЕРНИКА УСПЕО, МИЛОГОРЦИ СЕ ПРЕДОМИСЛИЛИ: Полиција ће обезбеђивати литије!

Црногорска полиција саопштила је да ће наставити са обезбеђивањем литија уколико буду пријављене у складу са законом.

Литије се у Црној Гори одржавају недељом и четвртком (Фото: Јутјуб)

"Управа полиције ће у складу са законом и прецизно дефинисаним процедурама наставити са обезбеђивањем литија уз инсистирање на потпуном поштовању јасних обавеза и процедура и појачаној одговорности организатора", наведено је у саопштењу полиције.

МУП Црне Горе јуче је саопштио да полиција одлучила да у наредном периоду неће обезбеђивати литије, а да ће сву одговорност за евентуалне инциденте и нарушавање реда и мира на улицама сносити организатори.

Јутрос наводе да је јучерашња одлука Управе полиције резултат сагледавања прилика и оцена руководилаца центара безбедности јер Митрополија црногорско-приморска и епархије Српске православне цркве, како кажу, нису пријављавале јавна окупљања у складу са законом.

"Како је саопштено да црквене структуре не могу контролисати окупљање грађана, али и на основу конкретних сазнања која смо добијали са терена, закључак старјешина је био логичан и саопштени ставови су у духу обавеза прописаних процедура", наводе у саопштењу.

Полиција истиче да је сигурност државе и безбедност грађана заједнички интерес, као и остваривање демократских права сваког појединца, те да ће Управа полиције у складу са законом и прецизно дефинисаним процедурама наставити са обезбеђивањем литија, уз инсистирање на потпуном поштовању јасних обавеза и процедура и појачаној одговорности организатора.

Литије се од Божића одржавају недељом и четвртком.

Прочитајте ОВДЕ како Мило Ђукановић спрема крвопролиће у Црној Гори.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА