Најновије

ОВО ЈЕ КОШМАРНИ СЦЕНАРИО ЗА МОРНАРИЦУ САД: Руси само треба да на своје бродове поставе ово и Амери су унакажени! (ВИДЕО)

У последњих неколико месеци догодиле су се две занимљиве ствари. У јануару 2020. Русија је са брода избацила прву ракету циркон. Адмирал Горчков, прва од нових фрегата, испалила је пројектил из Баренцовог мора који је циљао на копно.

Илустрација (Фото: принтскрин)

Још један запажен догађај догодио се у децембру 2019. године, када је шеф највећег руског бродоградилишта Алексеј Ракманов рекао да ће сви нови руски ратни бродови бити у стању да испаљују хиперзвучне крстареће ракете циркон и калибар. Он је додао да опремање постојећих бродова новим пројектилима неће бити "скуп проблем".

Анализа показује да је ракета циркон постала плашљива и дрхтава са својим дометом од 1.000 километара и брзинама од 8-9 маха (9.878 до 11.113 км / ч), много бржим противавионским ракетама као што су амерички Харпун (864 км / ч) или надзвучним оружјем попут је руски П-800 Оник (2,5 маха или 3.087 км / ч). Претња је довољно озбиљна да се Уједињено Краљевство такође боји да ракетна одбрана авиона носача краљице Елизабете можда неће зауставити руско хиперсонично противбродско наоружање.

Према часопису, Русија и Совјетски Савез никада нису покушали да се такмиче са Сједињеним Државама у погледу великих бродова попут авиона, али руска морнарица данас има око 30 разарача и фрегата, 50 корвета и 30 патролних чамаца који, једном наоружани ракетама као што је циркон, могу да потопе велики амерички носач авиона.

Овај преглед показује да би у затвореним водама близу руске обале, уз обилну подршку копнених авиона и радара, руски бродови наоружани цирконима били непобедиви. Али у северном Атлантику би ситуација била другачија. То је зато што руски бродови немају сензоре дугог домета који би могли детектовати циљ прије него што их непријатељ открије, осим ако информације нису примљене од другог брода или авиона.

Циркон још није тестиран у стварном сукобу, али остаје питање: "Шта ако?". До Вашингтона, Лос Анђелеса, Сан Франциска и Њујорка бродом је много лакше и ближе него копном до Москве. Користећи циркон чија ракета може да достигне највеће америчке градове у секунди, предност Руса над САД је очигледна.

На које руско оружје имају пик у новом Споразуму о наоружању прочитајте ОВДЕ.

Извор: Logično.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА