Најновије

РУСКОЈ ОПОЗИЦИЈИ ПРОПАДА ПЛАН! 57 одсто грађана гласаће да Путин може да се кандидује за председника 2024. године!

Више од 350 руских опозиционара, међу којима су познати научници, писци, новинари, правници, потписали су јуче писмо у којем изражавају незадовољство због предстојеће промене Устава Руске Федерације и давања могућности да се после 2024. Владимир Путин кандидује за председника државе.

Владимир Путин (Фото: Јутјуб)

Писмо је намењено судијама Уставног суда које треба да се изјасне да ли је предлог посланице Думе Валентине Терјешкове у складу са Уставом или не.

Терјешкова је предложла, а посланици Думе су подржали, да се садашњи Путинов мандат не рачуна зато што је у току уставних промена, па да он има право да још једном после 2024. буде кандидат за главну фотељу у Кремљу.

Протест опозиционара је очекиван, јер су они последњих година тврдили да ће Путин учинити све да и даље остане у Кремљу. Иначе, писмо је објављено на сајту радио-станице Ехо Москве на којем се углавном критикује Путин. Занимљиво је да ту радио-станицу финансира "Гаспром", па се поставља питање како то да држава плаћа опозициону радио-станицу и сајт. Ехо Москве има малу слушаност, па је због тога и његов утицај ограничен. Таква критика не може да промени расположење широких народних маса које углавном информације добијају путем водећих ТВ канала који подржавају Путина.

Међу 357 потписа испод текста писма упућеног на адресу Уставног суда је 18 академика и дописних чланова Академије наука Русије. Међу познатим потписницима су лингвиста Александар Аникин, физичар Михаил Данилов, историчар Асколд Иванчик, дечји хематолог Алексеј Масчан, познати економисти Јевгениј Јасин, Владислав Иноземцев и Јаков Уринсон, као и новинари Светлана Сорокина и Леонид Парфјонов. Нема сумње да ће број потписника бити знатно већи.

Тешко је поверовати да споменуто писмо не може битно да промени однос снага. Јер, најновије истраживање је показало да ће 57 одсто грађана гласати на референдуму да Путин може да се кандидује на председничким изборима 2024. године. Скоро 33 одсто их је казало да ће бити против тога да Путин остане у Кремљу, а остали се још нису определили.

Некоме може да се учини чудним да Путин има највећу подршку међу пензионерима и људима с најнижим примањима. Испада да га највише критикују они који иначе добро живе. Управо међу старијима је највише оних који говоре да је најважније да не буде рата и да у друштву нема потреса. Социолози објашњавају да Путин има тако велику подршку јер га већина грађана сматра фактором стабилности.

Осим тога, Владимира Путина велики број становника Руске Федерације сматра искреним и великим патриотом, па је због тога велики број људи, поготово старијих, за то да се он и даље налази на челу њихове земље.

Старији боље обавештени

Као што се очекивало, у испитивању јавног мњења се показало да највише испитаника који знају за иницијативу Валентине Терјешкове о продужењу Путиновог следећег мандата јесу старији људи, пензионери. Тако испада да су млади људи у просеку слабије информисани о актуелној политици од старијих.

Прочитајте ОВДЕ шта би могло да се деси ако избије нуклеарни рат између Индије и Пакистана.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА