Најновије

ШИПТАРИ БАГЕРОМ НАПАЛИ СРБЕ: Албанци покушали да упадну у Северну Митровицу (ВИДЕО)

Група Албанаца багером је напала припаднике КПС Север српске националности који су спречавали покушај изградње нелегалног насипа на Ибру.

Инциденти на Ибру (Фото: Јутјуб)

Насип на Ибру између Јужне и Северне Митровице гради се супротно одлукама локалне самоуправе.

Ђурић: Минут је до 12 да се спречи крвопролиће

“Помрачени умови албанских сепаратиста чак и у овако тешкој сутуацији покушавају да изазову сукобе и крвопролиће”, рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

“Покушали су да упадну у северну Косовку Митровицу и да са багером нападну на припаднике КПС српске националности. Том приликом дошло до насртаја и напада на окупљене Србе и на припаднике КПС српске националности које је предводио лично Агим Бактири један од лидера албанских сепаратиста и човек близак актуелном режиму у Приштини“, прецизирао је Ђурић.

Он је нагласио да је вам памети радити такве ствари.

“И то радити Србима, изазивати погром и ново крвопролиће, провоцирати 17. марта, дакле, на годишњицу страдања од пре 16 година кад је спаљено више од 1.000 српских кућа, 4.000 Срба је протерано, 28 је убијено, 35 српских цркава и манастира је порушено“, подсетио је директор Канцеларије за КиМ.

Ђурић је констатовао да на данашњи дан Албанци по ИСИС-овском сценарију покушавају да испрповоцирају сукоб и крвопролиће на реци Ибар и користе тренутак са коронавирусом и епидемијом која не зна ни за границе ни за националност за остваривање својих сулудих и нечовечних планова и циљева.

„Такође, ствар не може бити апсурднија с обзиром на чињеницу да су Срби претходних дана отворили врата и за оне Албанце који су желели у српским продавницама да купе и брашно, и сећер и уље и све друго чега у српским срединама има довољно. Неки од њих на ту пружену руку одговарају на срамотан начин“, нагласио је Ђурић.

Ђурић: Србија решена да не дозволи понављање мартовског насиљаМарко Ђурић
Ђурић: Србија решена да не дозволи понављање мартовског насиља
Он је позвао међународне мисије да одмах зауздају и Агима Бахтирија и све друге његове следбенике у Приштини који желе да тренутну смутњу искористе за остваривање својих политичких циљева и поручио да је минут до 12 да се спречи насиље и крвопролиће.

„Ово није тренутак за тако нешто. Ово је тренутак за спречавање проблема који прете свима“, подвукао је директор Канцеларије за КиМ.

Прочитајте ОВДЕ шта је Александар Вулин поручио властима у Приштини.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА